Китай ограничи използването на TikTok до 40 минути на ден за децата до 14 години

Offnews Последна промяна на 20 септември 2021 в 15:54 436 0

TikTok parent ByteDance adds time limit for kids under 14 on its video app in China

В Китай на потребителите на приложението Douyin (китайското име на TikTok) бе забранено на децата до 14 години да го ползват повече от 40 минути на ден. Информацията бе съобщена от компанията ByteDance, която притежава тази социална мрежа.

Всички потребители, които използват истинските си имена и са на възраст под 14 години са включени в така наречения режим за подрастващи. В този режим са въведени ограничения за използването на тази социална мрежа. По-конкретно, Douyin може да се използва до 40 минути в денонощие, като достъпът до тази социална мрежа напълно се прекратява за периода от 22:00 до 6:00 часа. Освен това, за подрастващите се показват "полезни и внимателно подбрани материали".

В този режим специална поддръжка получават създателите на съдържание в областта на науката, изкуството и литературата. На децата ще бъдат показвани клипове за различни литературни романи, научно популярни експерименти, изложби в галерии и музеи. ByteDance изрази надежда, че по този начин ще събуди в децата интерес към определени области на науката и културата.

Навярно въвеждането на този режим ще се отрази на бизнеса на ByteDance. Освен това, не е ясно доколко ще бъде ефективна тази мярка, понеже далеч не всички млади потребители са се регистрирали в Douyin със своите истински имена. Ето защо компанията препоръча на родителите да контролират процеса на регистрация на своите деца в тази платформа, ако са заинтересувани от новия режим за подрастващи.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !