Измамен потребител завежда дело за 1 млн. долара срещу OpenSea

Offnews Последна промяна на 23 февруари 2022 в 10:40 762 0

NFT

Бившият вече собственик на Bored Ape Yacht Club завежда дело срещу водещия пазар за NFT OpenSea. Измаменият потребител на платформата поиска обезщетение от 1 млн. щ. долара или връщане на неговата колекция.

Мъжът твърди в жалбата си, че ръководството е знаело за съществуващи проблеми в сигурносттна на OpenSea, но въпреки това не е предприело никакви действия. В следствие на това хакер е успял да получи NFT за 0.01 ETH и бързо да го препродаде за 99 ETH, което се равнява на около 250 хил. щ. долара.

"Вместо да затвори своята платформа, за да се справи и коригира тези проблеми със сигурността, ответникът продължил да работи. Ответникът рискува сигурността на NFT и дигиталните хранилища на своите потребители, за да продължи да събира 2.5% от всяка транзакция без прекъсване" - посочва още мъжът, за който се знае, че е от Тексас.

Това е първото дело в подобен мащаб срещу OpenSea. В зависимост от неговото развитие има вероятност да се създаде прецедент на дела срещу NFT пазари занапред.

Припомняме, че наскоро хакер осъществи фишинг атака и открадна от потребители на OpenSea незаменими токени за 1.7 млн. щ. долара. Както информира и Tech.OFFNews.bg, aтаката се случи по време на миграцията на платформата към новата система за смарт договори Wyvern.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !