Южна Корея възнамерява през 2026 година да тества своята първа 6G мобилна мрежа

Offnews Последна промяна на 30 април 2022 в 17:58 451 0

ericsson-6g

Южна Корея се подготвя за масовото разпространение на 6G мобилните мрежи в страната, като това трябва да стане много по-рано, отколкото се очакваше преди две години. Тестването на първата южнокорейска мобилна мрежа от шесто поколение трябва да започне през 2026 година, а разгръщането на първите търговски 6G мрежи трябва да започне през 2028 година. Южнокорейските власти считат 6G за ключова технология, която съществено ще промени редица сектори на икономиката - от автомобилната, отбранителната и аерокосмическата, до биотехнологиите, съвременната енергетика и здравеопазването.

Правителството на Южна Корея възнамерява да стартира първия прототип на подобна 6G мрежа през 2026 година. Според властите 6G епохата ще предложи безжични мрежи, които ще осигурят 50-кратен ръст на скоростта за обмен на данните в сравнение с 5G мобилните мрежи. Освен това, Южна Корея възнамерява да осигури разширено покритие на мобилните мрежи от шесто поколение. Това означава, че освен осигуряване на бърза мобилна връзка за всички жители на страната властите разчитат на стабилната работа на тази система на височина до 10 километра. Когато надеждността на прототипа бъде потвърдена, Южна Корея ще премине към комерсиализация на новите технологии, като се очаква това да стане за периода от 2028 до 2030 години.

Южнокорейските власти засега не разкриват конкретните спецификации на своите нови 6G мобилни мрежи, но местните технологични гиганти вече има значителен напредък в тази област.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !