Инфлуенсъри създават свой собствен фонд за рискови инвестиции

Offnews Последна промяна на 24 март 2021 в 12:00 6330 0

Night Media

Компанията за инфлуенсъри Night Media стартира рисков фонд с бюджет 20 млн. щ. долара. В него ще участват популярни ютюбъри като MrBeast, Preston, Matt Stonie, ZHC, както и други звезди от социалните медии.

Новосъздаденият фонд е фокусиран върху стартиращи екипи - създатели на игри и дигитално съдържание. Той ще инвестира до 300 хил. щ. долара в игри на ранен етап от тяхното създаване като до сега вече са подкрепени около 15 стартъпа.

Night Media е основана преди шест години в Далас като компания за управление на мултимедийни таланти. Сред стартъпите, финансирани от нея, са: приложението за награди Lolli, което плаща на потребителите си в биткойни; пазарът на луксозни продукти Italic, както и разработчик на интерактивни игри.

Според президента на компанията Езра Куперщайн, новосъздаденият фонд е начин инфлуенсърите да пробият в света на рисковите инвестиции. Освен финансова инвестиция, фондът ще подкрепя стартиращите екипи с осигуряването на ценни контакти и обучения в областта на тяхната индустрия.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !