Goldman Sachs отпусна първия кредит обезпечен с криптовалута

Offnews Последна промяна на 01 май 2022 в 09:05 2873 0

Goldman-Sachs-Lends-Its-First-Bitcoin-Backed-Loan_626ba785197a7

Goldman Sachs отпусна своя първи кредит, обезпечен единствено с биткойни. Една от най-големите банкови структури в света заяви, че е била привлечена от прозрачността на сделката и от денонощния механизъм за управление на рисковете.

С този ход Goldman Sachs отбеляза своето пълно навлизане на криптовалутните пазари. Самата сделка се подготвя още от месец декември 2021 година. През това време различните медии съобщаваха и за интереса на голямата инвестиционна банка към различните синтетични продукти без участието на спотов вариант на водещата криптовалута.

Този кредит дава възможност на притежателите на биткойни да заемат стандартна фиатна валута, каквато е например американския долар, като за обезпечение да предоставят цялата или част от притежаваните биткойни. По принцип високата волатилност на основната криптовалута може да направи кредитите от този тип твърде рискови, ако цената на биткойна падне твърде много. Ето защо банката изисква по-голямо обезпечение, което може да покрие този риск.

Интересно е, че Goldman Sachs не е единствена с интереси към цифровите активи. И другите банки от Уолстрийт също започнаха активни действия в криптовалутното пространство.

Миналата седмица BlackRock, която е най-голямата компания за управление на активи в света, обяви стартирането на ETF, базиран на блокчейн. По-рано този месец компанията обяви и участието си във финансиране от 400 милиона щ. долара и партньорство с Circle, основният оператор на стейбълкойна USDC.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !