Genesis Digital започва изграждането на цифрова ферма в Тексас с мощност 300 мегавата

Offnews Последна промяна на 02 ноември 2021 в 17:24 162 0

Genesis Digital Expands in US With 300MW Bitcoin Mining Facility in Texas1

Американската компания за добив на криптовалути Genesis Digital обяви, че започва строежа на нова цифрова фирма за добив на биткойни в западен Тексас с мощност от 300 мегавата. 40% от необходимата електрическа енергия ще бъде осигурена от компанията Electric Reliability Council of Texas, която се получава с помощта на вятърни централи и слънчеви панели.

Към днешен ден хешрейтът на Genesis Digital Assets възлиза на 3,8 EH/s. Компанията възнамерява да увеличи този показател до 9,4 EH/s през следващите 12 месеца, а мощността на нейните цифрови ферми да нарасне до 1,5 гигавата към края на 2023 година.

Да напомним, че през месец септември тази година Genesis Digital Assets привлече инвестиции в размер на 431 милиона щ. долара.

Преди няколко месеца компанията сключи стратегическо партньорство с китайския производител на специализирано оборудване за добив на криптовалута Canaan. В рамките на сключения договор Genesis Digital Assets трябва да получи специализирана техника за добив на биткойни на сума от 94 милиона щ. долара.

Да добавим, че през месец юни тази година компанията разшири своята дейност и закупи 10 хиляди устройства за добив на криптовалути. След поскъпването на всички основни цифрови валути, компанията поръча още 20 хиляди бройки оборудване за добив на криптовалута и се споразумя следващата година да получи още 180 хиляди подобни устройства.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !