Facebook ребрандира проекта си за криптовалута

Offnews Последна промяна на 03 декември 2020 в 12:12 5947 0

Предизвикалата редица спорове и спекулации инициатива на Facebook да създаде нова криптовалута ще бъде ребрандирана. Занапред вместо Libra тя ще се нарича Diem. Съответно и едноименната асоциация, която обединяваше партньорите на социалната мрежа в това начинание, ще получи ново име - Diem Association.

Новината идва насред слуховете, че Facebook възнамерявам въпреки всички трудности да стартира новата криптовалута под някаква форма още през януари.

Това обаче няма да е лесно, предвид големия брой критици на проекта, сред които има и финансови регулатори на редица страни. Повече от десет щата в САЩ, сред които и Ню Йорк, все още не са дали разрешение за функциониране на новата виртуална валута. Под въпрос е и позволението от швейцарския финансов регулатор, което също има важно значение за проекта.

Същевременно общността на блокчейн и криптовалутите също гледа критично на проекта. Според много от експертите в този сегмент, начинанието на Facebook ще обезсмисли основната идея на криптовалутите - тяхната децентрализация и независимост.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !