Facebook по погрешка е блокирал страниците на австралийските медицински институции

Offnews Последна промяна на 18 февруари 2021 в 14:15 6471 0

Facebook11

Във връзка с предстоящото влизане в сила на нов закон в Австралия, който задължава технологичните гиганти от ранга на Facebook и Google да плащат на новинарските агенции за препратки към техни материали, Facebook блокира за местните медии и австралийските потребители споделянето на местни и чуждестранни новини на своята платформа, както и поставянето на препратки към новинарски материали.

Но от това пострадаха редица други организации, които нямат нищо общо със средствата за масова информация. Получи се така, че австралийските потребители не могат да виждат съобщенията на организации като "Лекари без граници", метеорологичната информация, медицинските учреждения на Южна Австралия, Нов Южен Уелс, Куинсланд, което е особено важно в светлината на бушуващата пандемия от COVID-19. Блокирани са и уведомленията на пожарната и аварийните служби на австралисйкия щат Вашингтон, където има голяма вероятност от възникването на горски пожари.

Това предизвика възмущения от страна на австралийските власти, които заявиха, че действията на Facebook са нецелесъобразни, непохватни и допълнително сриват неговата и без това ниска репутация. По късно властите проведоха разговор с Марк Зукърбърг и се стигна до компромис и споразумение.

Сега вече повечето погрешно блокирани във Facebook страници са вече възстановени и нито една друга организация от подобен род не бива да се притеснява, че може да бъде блокирана.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !