Джак Дорси създава собствена система за добив на биткойни

Offnews Последна промяна на 17 октомври 2021 в 09:41 512 0

dorseysss

Създателят на Twitter Джак Дорси заяви, че основаната от него компания Square е започнала изграждането на своя собствена система за добив на биткойни. За тази цел е разработена нова хардуерна архитектура, както и безплатна софтуерна платформа с отворен сорс код.

Square вече използва същия подход при създаването на хардуерния портфейл за биткойни, работата върху който започна миналото лято. Създаването на нова система с цифрова ферма и специализиран софтуер за добив на биткойни е много по-сложна задача. Необходимо е разработването на нестандартни чипове, което е твърде скъпо. Като цяло, това ще бъде една нова сфера за компанията на Дорси, която винаги е поддържала криптовалутите. Засега основателят на Twitter не съобщава повече технически подробности.

Основната цел на този проект е добивът на криптовалута да стане по-ефективен и достъпен за повече хора, което би могло да реши двата най-важни проблема, свързани с добива на цифрова валута. Първият проблем е по-ефективното използване на електрическата енергия, както и използването на възобновяеми източници за добив на криптовалута. Тук са необходими иновационни решения както в хардуерната, така и в софтуерната част.

Дорси счита за твърде сложни съвременните цифрови ферми, включително и специализираното оборудване и дори добивът с помощта на компютри. Според създателя на Twitter, съвременната цифрова ферма трябва да е готова за работа веднага след включване в контакта.

И накрая, като още един проблем на този специфичен пазар Дорси счита факта, че с разработването на специализираните хардуерни решения се занимават твърде малко компании. Това води до дефицит на компонентите и необоснован ръст на цените.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !