Duolingo пуска обучения по музика и математика

Мария Иванова Последна промяна на 10 септември 2023 в 19:10 434 0

Duolingo

Снимка Duolingo

Duolingo пуска обучения по музика и математика

Разработчикът на образователни приложения за чужди езици Duolingo официално потвърди предстоящото пускане на пазара на най-новия си продукт - Duolingo Music. Новият музикален курс ще включва стотици уроци с популярни мелодии. Чрез кратки и ангажиращи интерактивни сесии потребителите ще развиват уменията си за разпознаване на нотите и тяхното съчетаване.

Duolingo спечели милиони потребители, благодарение на своите достъпни и забавни уроци, които те могат да изпълнят за минути. Миналата година компанията излезе извън рамките на езиковото обучение, като добави уроци по математика. А сега разширява мултидисциплинарните си предложения с обучение по музика.

В съобщение до медиите от компанията уточняват, че повече от 3,6 милиона ученици в САЩ нямат достъп до музикално образование. А новият безплатен курс на Duolingo има за цел да направи изучаването на музика по-достъпно. Обучението по математика допълва усилията на Duolingo да се превърне в платформа за усвояване на различни умения и дисциплини.

"Знаем, че математиката и музиката, подобно на езика, надхвърлят границите на културите и свързват хората" - посочва Северин Хакер, съосновател и главен технически директор на Duolingo. "Скоро ще можете да учите математика и музика в Duolingo със същото забавно, ангажиращо и ефективно преживяване, което познавате" - допълва още той.

От снимки, разпространени от компанията, става ясно, че курсът по математика ще бъде съобразен изцяло със сега съществуващото оформление на обученията в Duolingo. Той ще игровизира учебния процес със забавни малки упражнения, като например избор на правилния ъгъл или плъзгане на плочки за извършване на основни математически операции.

В своето съобщение до медиите компанията цитира проучване на Университета в Станфорд, показващо, че музиката ангажира области от мозъка, които са свързани с концентрацията и паметта. Изследванията показват още, че изучаването на музика помага за усъвършенстване на уменията за четене и изразяване, както и че може да забави някои процеси, свързани с остаряването.

От Duolingo информират, че новите курсове ще бъдат достъпни "скоро". А повече подробности за тях ще бъдат разкрити на планираната за 11 октомври безплатна виртуална конференция Duocon.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !