Даниела Иванова, Rakuten Viber: Екипът ни оказва влияние на милиони потребители на Viber по света

Вероятно мнозина у нас не знаят, че една от най-големите дигитални платформи в света – Viber – се управлява в голяма степен от България.

OFFNews.bg Последна промяна на 10 ноември 2022 в 14:52 846 1

Даниела Иванова

Снимка Rakuten Viber

Даниела Иванова

Местният офис отговаря за множество глобални дейности като продажби, партньорство с финтех компании и много други дейности. Срещнахме се с една от първите служителки на Viber в България – Даниела Иванова, която вече е Директор развитие за Европа в Rakuten Viber, за да ни разкаже за влиянието на българския офис върху развитието на този световен бранд.

ВЪПРОС: Вие сте един от първите служители на Viber в България (а и в Европа). Как се разви българският офис през всички тези години и какво се промени?

ОТГОВОР: Поглеждайки назад – 7 години след основаването на офиса на Viber в България – се гордея с успехите на нашия екип на международно ниво. През годините се доказахме като един от най-силните отдели в компанията, с истински талант в технологичната индустрия. Така стъпка по стъпка получихме повече отговорности и ресурси, с които да тестваме различни решения на местния пазар, да търсим подходящо позициониране за продуктите ни и да влияем положително във формирането на глобалната и локална стратегия на компанията. Уникалното за нашия екип е, че дейностите, които извършваме, не са типичния аутсорсинг, често срещан по нашите ширини. Ние развихме позиции, свързани с маркетинг, комуникации, PR, продажби, финтех и други, които са неизменна част от успешното развитие на бизнеса в региона.

ВЪПРОС: За колко национални пазара отговаря офисът в България?

ОТГОВОР: Офисът на Viber в България отговаря за редица дейности от глобално естество. Така например финтех екипът в София движи всички международни партньорства с ключови играчи във финансовата сфера. Колегите от отдел Продажби водят преговори с брандове с глобално присъствие и кампании с международен размах. Комуникационният ни отдел осъществява връзката с нашите милиони потребители в цяла Европа. Атанас Райков, Старши глобален директор топ пазари, оглавява всички международни екипи за Европа, ОНД, Украйна, БИСА, ЮИА, които отговарят за растежа на Viber.

Вижте цялото интервю с Даниела Иванова тук.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

1

Diogen

16.11 2022 в 22:10

Viber e Heinz 57. Иначе казано - създадена е от израелски програмисти, купена е след това от японската "Софбанк", която притежава компанията "Rakuten", a e регистрирана в Люксембург. Лошото е, че "Софтбанк" е инвестирала пари в FTX, борсата за криптовалута, която изгърмя. Японската инвестиционна банка няма да потъне, но може да търси по-добри печалби, за да компенсира. Надявам се да не направи Viber платен. Освен това Viber има много врагове в правителствените кръгове по света, защото е криптирана добре и не могат да я подслушват. Но това пък е най-голямата реклама и преимущество на приложението.