Арестуваха тийнейджър за кражба на криптовалути

Offnews Последна промяна на 19 ноември 2021 в 10:36 445 0

PayPal reportedly assembling crypto team in Ireland as Bitcoin adoption grows

Канадската полиция съобщи, че наскоро е арестувала тийнейджър, за който се твърди, че е откраднал криптовалута на стойност 36.5 млн. щ. долара от едно лице в САЩ. Според властите в Хамилтън (град близо до Торонто) инцидентът е най-голямата кражба на криптовалута досега с участието на само един човек.

Собственикът на валутата е станал жертва на размяна на SIM карта. Неговият номер е бил използван за прихващане на заявки за двуфакторно удостоверяване и по този начин е позволил достъп до защитените му акаунти.

Част от откраднатите пари са използвани за закупуване на „рядко“ потребителско име за онлайн игри. Тази покупка обаче е позволила на полицейската служба на Хамилтън, както и на ФБР и Службата за електронни престъпления на САЩ, да идентифицират притежателя на акаунта. При ареста на тийнейджъра полицията е конфискува приблизително 5.5 млн. щ. долара в открадната криптовалута.

2021 г. е белязана от множество кражби в областта на криптовалутите. Припомняме, че през юни инвеститори от Южна Африка загубиха близо 3.6 млрд. щ. долара в биткойн, след като основателите на една от най-големите борси за криптовалути в страната изчезнаха.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !