Apple стартира нови функции за откриване на концерти

Мария Иванова Последна промяна на 21 май 2023 в 11:19 282 0

Apple Music

Снимка Apple

Apple стартира нови функции за откриване на концерти

Технологичният гигант Apple обяви, че въвежда нови функции, свързани с откриването на музикални концерти, в две от водещите си приложения - Apple Music и Apple Maps. В приложението Apple Music феновете вече могат да се възползват от функцията Set Lists, която дава информация за концертите на големите изпълнители, заедно с плейлист с песните, които те изпълняват по време на турнето си.

Едновременно с това, в Apple Maps онлайн гигантът въвежда друга нова функция за феновете на живата музика. Тя включва над 40 подбрани ръководства, съставени от редакторите на приложението, които ще представят музикалните събития първоначално в десет града по света. Освен това, тази функция позволява на потребителите да разглеждат местата, където се провеждат тези събития, чрез вградената функция за откриване на концерти в Shazam. Тя беше пусната миналата пролет като част от набор от нововъведения, позволяващи на посетителите на концерти да откриват близки живи изпълнения, като използват информацията, предоставена от платформата за откриване на изпълнители Bandsintown.

С новите инструменти, Apple има за цел да подобри услугите си и да се издигне над своите конкуренти. Например, с въвеждането на функцията Set Lists, Apple Music се стреми да се изравни със Spotify и техния център Live Events, който беше актуализиран миналата година и предлага подобни възможности. Само няколко месеца след актуализацията си, Spotify изпробва собствена услуга за продажба на билети. Също така, TikTok стартира подобна функция през миналата година, като сключи партньорство с Ticketmaster, с цел да предлага директна продажба на билети през платформата си.

Освен списъците със сетове, потребителите могат да се насладят на още една функция в музикалните справочници на Apple Maps - възможността да разглеждат предстоящи концерти и да закупуват билети за конкретни места. Музикалните ръководства са достъпни в няколко града по света, включително Лос Анджелис, Ню Йорк, Лондон, Париж, Токио и др.

Те обхващат разнообразни музикални обекти, включително симфонични зали като Карнеги Хол в Ню Йорк или Музикферайн във Виена, клубове за техно в Бруклин и Токио, места за жив джаз в Париж и др. Списъците могат да бъдат изключително разнообразни, включвайки хип-хоп заведения в Ню Йорк, класически зали в Берлин, джаз и блус клубове в Чикаго и т.н. В Лондон например, ръководствата включват клубове, класически зали, местни музикални заведения, "алтернативна сцена" и информация за местата, където се слуша акустична музика.

Това не е първата функция на технологичния гигант, която се опитва да се доближи до музиката в отделните градове. През 2021 г. Apple Music стартира класации на градовете, показващи най-излъчваната музика в градовете по света. Този инструмент дава представа за музикалните предпочитания и тенденции на местната аудитория във всяка градска среда.

Новите функции за откриване на концерти на Apple идват в период, когато индустрията на живата музика продължава да се възстановява след пандемията. След множеството ограничения и прекъсвания в сектора, тези инструменти имат потенциала да помогнат на феновете да намерят и изживеят различни музикални събития по света.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !