AI генераторът за изображения DALL-E 3 е наличен в Bing Chat

"Бинг, направи ми картинка на куче, което се къпе във водопад, но водата е пълна с кексчета"

Стефан Николов Последна промяна на 05 октомври 2023 в 10:33 786 0

Banana OpenAI

Снимка OpenAI

"Бинг, направи ми картинка на куче, което се къпе във водопад, но водата е пълна с кексчета"

Генераторът на изображения в Bing Chat с изкуствен интелект (AI) получи голямо подобрение: Microsoft обяви, че най-новият модел DALL-E 3 на OpenAI вече е достъпен за всички потребители на Bing Chat и Bing Image Creator. Той се разпространи през изминалата седмица, първо за потребителите на Bing Enterprise, а след това и за Bing Image Creator, а сега е достъпен за всички.

Bing получи достъп до DALL-E 3 дори преди собствения ChatGPT на OpenAI - това е планирано да се случи този месец, но само за потребителите, които плащат. Най-вероятно инструментът на Microsoft за генериране на изображения ще бъде най-популярният за доста дълго време.

DALL-E 3 е, разбира се, третата версия на модела за генериране на изображения на OpenAI. Компанията твърди, че той разбира подсказванията много по-добре от преди и може да създава изображения, които са както по-креативни, така и по-фотореалистични. DALL-E 3 е интегриран в Bing Chat и ChatGPT и не представлява самостоятелен продукт, така че можете да създавате и усъвършенствате изображението си, като разговаряте с чатбота, вместо да се опитвате безкрайно да усъвършенствате първоначалната си заявка.

OpenAI също така вгради нови инструменти за безопасност в DALL-E 3: той е проектиран по такъв начин, че да не пресъздава образите на публични личности и също така не създава образи, които предизвикват омраза или са нецензурни. В рамките на Bing Image Creator компанията Microsoft също така вгражда водни знаци във всяко изображение, за да ги идентифицира като генерирани от изкуствен интелект, и е създала собствена система за модериране на съдържанието.

Изданието The Verge допълва, че Microsoft планира да използва технологията DALL-E не само в Bing. така например корпорацията разработва инструмент за създаване на изображения с изкуствен интелект в приложението Paint, наречен Paint Cocreator, който ще интегрира модела DALL-E директно в операционната система Windows, най-вероятно в ОС Windows 11.

Теоретично сега всеки може да използва DALL-E 3 чрез Bing, въпреки че досега почти всеки път, когато потребителите се опитваха да го направят, той бе "неспособен да обработва нови заявки" и отказва да създаде съответното изображение. Явно сървърите за известно време са били претоварени до краен предел: Михаил Парахин от Microsoft написа: "Очаквахме силен интерес, но не очаквахме чак ТОЛКОВА голям".

Когато все пак направите изображение, системата не само ще създаде това, което сте поискали, но и ще ви даде предложения накъде бихте могли да продължите нататък: "Искате ли да добавите дъга на заден план?", "Това може да бъде котка вместо куче", "Добавете няколко птици около водопада" и още много други.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !