Acer внедрява Windows 11 за образованието в лаптопите си TravelMate B3 и TravelMate Spin B3

Offnews Последна промяна на 17 януари 2022 в 18:11 842 0

TravelMate

Днес Acer обяви, че стартира продажбата на компютри с предварително инсталирана операционна система Windows 11 SE, като инициативата на компанията започва с моделите TravelMate B3 и TravelMate Spin B3. Мобилните, 11,6-инчови лаптопи, са създадени специално за ученици и могат да се похвалят със сертификация за военен клас здравина и 10-часова издръжливост на батерията и вече се предлагат с предварително инсталирани операционни системи Windows 11 SE и Windows 11 Pro за образованието. Наред с това, конструкцията на устройствата е изработена с над 14% рециклирана (PCR) пластмаса.

Acer работи в тясно сътрудничество с Microsoft, за да предоставя устройства за пилотни програми, разпространяващи Windows 11 SE до училища из целия свят. Компанията е сред първите, които ще предлагат устройства с новата операционна система.

TravelMate B3 и TravelMate Spin B3 на Acer

Оборудваните с най-новите процесори на Intel (Pentium Silver и Celeron) лаптопи TravelMate B3 и TravelMate Spin B3 са надеждни устройства, създадени за нуждите на учениците от 1-и до 12-и клас. Лаптопите са сертифицирани по стандарта MIL-STD 810H и конструкцията им разполага с ударопоглъщащи предпазители, позволяващи да устоят на сила на натиск до 60 kg и падане от височина до 1,22 m. Уникален дизайн за оттичане спомага за защита на вътрешните компоненти от умерено намокряне. Механично застопорените бутони предоставят двойно предимство: цялата клавиатура може лесно да се смени от администратори, но отделните бутони са добре подсигурени, за да не се разместват от палави пръсти.

Наред със здравината на конструкцията, редица внимателно обмислени функции обезпечават мястото на лаптопа в класната стая. Технологията Wi-Fi 6 (Gig+) на Intel с 2×2 MU-MIMO осигурява свързаност в среда на работа с множество потребители, а опционната технология 4G LTE предоставя свързаност дори когато учениците се намират далеч от маршрутизатор. Уебкамерата е полезна при отдалечено учене от дома, а 10-часовата издръжливост на батерията означава, че учениците могат да работят спокойно с устройството през целия учебен ден. За учителите ще е от полза индикаторът за ниво на заряд на батерията върху капака на устройството, тъй като позволява с един поглед да научат дали е необходимо то да се зарежда.

TravelMate Spin B3 на Acer разполага с антимикробен дизайн — включва не само сензорен екран с технология Antimicrobial Corning Gorilla Glass, но и антимикробно покритие от сребърни йони върху много често докосваните повърхности (включително клавиатурата, тъчпада и зоните за поставяне на дланите), за да ги защитава. Потребителите биха могли да закупят и опционна цифрова писалка с технология AES (Active Electrostatic) на Wacom и задна, 5-мегапикселова камера с висок динамичен диапазон, позволяваща на училищата да персонализират лаптопите си в съответствие с конкретните нужди на учениците.

Windows 11 SE

Новата версия на операционната система Windows, осигуряваща приобщаващо и достъпно образование – Windows 11 SE – предлага високата производителност и надеждност на Windows 11, наред с опростен дизайн и модерни инструменти за управление, оптимизирани за бюджетни устройства в обучителна среда. Наред с интуитивния интерфейс и подбраните образователни приложения, Windows 11 SE се инсталира предварително в достъпни устройства с програми за сигурност за децата и дистанционно управление. Благодарение на лесния за работа интерфейс и по-малкото разсейващи приложения, Windows 11 SE помага на учениците да се съсредоточат върху обучението си, без да отделят твърде голямо внимание върху инструкции как да работят с устройствата.

Лаптопите TravelMate B3 и TravelMate Spin B3 се предлагат и с операционна система Windows 11 Pro.

———————

MIL-STD-810H е протокол за изпитване, провеждано в контролирана среда, и не гарантира бъдеща производителност във всички ситуации. Не се опитвайте да възпроизведете това изпитване, тъй като евентуалните повреди не се покриват от стандартната гаранция на Acer.

Измерването на издръжливостта на батерията е базирано на MobileMark 2014. Реалната издръжливост на батерията зависи от продуктовите спецификации, настройките на компютъра, както и от използваните приложения и функции. Максималният капацитет на всички батерии намалява с времето и употребата. Издръжливостта на батерията зависи от модела, конфигурацията, настройките за потребление на енергия и работата с устройството.

Изпитване с пясък и прах по стандарта MIL-STD 810F.

До 330 ml вода

 Антимикробният дизайн на Acer може да зависи от модела/региона. Антимикробните решения, сред които технологията Antimicrobial Corning ® Gorilla ® Glass и антимикробното покритие със сребърни йони, нямат претенцията, че защитават потребителите или предоставят директна или индиректна полза за здравето.

 Антимикробната защита покрива само сензорната повърхност. Продуктите с антимикробен дизайн на Acer осигуряват антимикробно покритие само върху избрани повърхности, които много често биват докосвани.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !