Ъпдейт на Shazam прави приложението по-полезно

Offnews Последна промяна на 25 ноември 2021 в 07:15 218 0

shazamapp

Трудно е да се повярва, че са минали близо четири години, откакто Apple закупи приложението за разпознаване на музика Shazam за близо 400 милиона долара. Така и не стана ясно дали това беше ход на компанията, за да се конкурира с функцията Now Playing на Pixel. По времето, когато сделката беше обявена, Apple посочи, че “има вълнуващи планове за Shazam, което беше едно от най-сваляните приложения в AppStore”.

Гигантът добави Shazam към iOS Control Center в iOS 14.2 и добави функция, позволяваща му да разпознава музика, възпроизвеждана в приложение. Сега обаче Shazam получи актуализация, която според бележките към изданието, ще му позволи да слуша “по-дълго” и “по-усилено”.

Apple посочва, чекато работи по-усилено, Shazam ще намери повече песни. Въпреки, че би трябвало да може да съпостави само няколок секунди от песен със заглавието на тази мелодия, понякога приложението може да бъде затруднено в началото и ето защо чуването на само няколко допълнителни секунди от нея, може да направи голяма разлика между това да не може да научите името на песента, или Shazam да я разпознае.

Вече можете да добавите и уиджета на Shazam към началния екран на вашето iOS устройство. В зависимост от размера му, можете да видите до четири песни, наскоро открити от приложението.

За да направите това, трябва само да задържите пръст на празно място на екрана, което ще постави телефона в режим Jiggle и да изберете уиджета от списъка. Shazam е достъпно и за Apple Watch, за да ви улесни още повече в търсенето на името на слушана в момента песен.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !