WhatsApp ще позволи споделянето на снимки и видеоклипове в оригинално качество

Мария Иванова Последна промяна на 31 август 2023 в 12:05 259 0

WhatsApp save files

Снимка Wabetainfo

WhatsApp ще позволи споделянето на снимки и видеоклипове в оригинално качество

WhatsApp е една от най-популярните в Европа чат услуги, която обаче има и своите недостатъци. Приложението например компресира споделените файлове, което от една страна улеснява изпращането им, но от друга - води до видимо размазване на получените снимки и видеоклипове дори на дисплеите на телефони от среден клас.

По-рано този месец платформата започна да поддържа споделянето на HD изображения и видеоклипове. Въпреки това обаче поддържаните резолюции все още са далеч от възможностите на най-добрите камери в смартфоните.

Добрата новина за потребителите, които искат да споделят мултимедийно съдържание с максимално качество в WhatsApp е, че компанията-майка Meta разработва функция за споделяне на изображения и видеоклипове в тяхната некомпресирана и оригинална резолюция.

Според наблюденията на екипа на уебсайта WABetaInfo, най-новата бета версия на WhatsApp за Android, вече включва възможност за "селекция на снимки или видеоклипове с оригинално качество". Тази опция обаче третира медийните файлове като документи.

На скрийншот, предоставен от WABetaInfo, се вижда последната добавена функция "изберете от галерията" в раздела с документи на приложението. В нея ясно се посочва възможността за изпращане на снимки и видеоклипове с тяхната оригинална резолюция.

До сега потребителите на WhatsApp можеха да споделят мултимедийни файлове с оригинално качество като променят разширенията им на PDF или DOC. Очаква се новата опция да прекрати тази практика и да улесни споделянето на снимки и видеоклипове в пълната им резолюция.

В момента потребителите могат да прикачват изображения и видеоклипове с размер до 2 GB като документи, за да избегнат компресията им. С тази особеност, че трябва да използват селектора за файлове на Android вместо интерфейса за прикачване на изображения в WhatsApp.

Новата функция ще улесни споделянето на мултимедийно съдържание с оригинално качество както за Android, така и за iOS. Точната дата за пускането й обаче все още не е обявена.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !