Telerik приема курсисти за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript до 31 май

Offnews Последна промяна на 11 март 2021 в 16:05 7537 0

Telerik Academy

Образователната организация Телерик Академия обяви нов прием за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript, най-популярния език за програмиране в света. Обучението е с шестмесечна продължителност, ще се проведе изцяло онлайн и е подходящо за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора.

Кандидатстването е до 31 май, което дава на желаещите да започнат кариера в софтуерната индустрия повече от два месеца, за да подадат кандидатурата си и да се подготвят за входния изпит по основи на програмирането. От Академията осигуряват онлайн материали и организират безплатен курс, с който желаещите да придобият необходимите знания за приемния изпит.

Кандидатстването става през обновения сайт на Академията.

Кандидатите трябва да имат навършени 18 години и само базови познания по програмиране. Тях могат да придобият самостоятелно чрез онлайн материали, подготвени от Академията или да се включат в безплатния курс по основи на програмирането.

Подаването на кандидатурата става онлайн чрез сайта на Академията - срокът за кандидатстване за безплатния подготвителен курс е 5 април и е валиден и за хората, които искат да се явят на ранния изпит на 7 април. С него могат да си гарантират място в програмата, а ако не са доволни резултата - могат да се явят на приемния изпит на 2 юни.

Обучение

Програмата започва на 28 юни и е с продължителност шест месеца - период, в който участниците преминават през над 440 часа интензивно онлайн обучение, изцяло фокусирано върху усвояване на JavaScript, най-модерните технологии и инструменти, които се използват от бизнеса. С изцяло практически фокус и работа в малки групи (40-45 човека), курсистите работят под менторството на опитните трейнъри на Телерик Академия, за да изградят реални приложения. Трейнърският екип, заедно с финалния проект, оформят портфолиото от проекти на курсистите - ключов елемент в помощ за успешната реализация в ИТ сектора.

В Telerik Academy Alpha с JavaScript курсистите развиват технологични умения, но и полират личностните и комуникационни качества - т.нар. soft skills. Ефективно учене на нови умения и технологии, изграждане на полезни навици, работа в екип, емоционална интелигентност и работа по проекти са само някои от темите в soft skills частта от обучението.

Подкрепа и след завършване

Трейнърите на Телерик Академия подкрепят курсистите до 12 месеца след края на обучението им. В това време предоставят помощ в процеса по търсене на работа чрез експертни насоки за изграждане на портфолио и CV, подготовка за интервюта, насоки за избор на най-доброто работно място, материали и стратегии за търсене на работа.

Допълнително в процеса се включват и бивши курсисти на Академията, които вече работят в ИТ индустрията. Те споделят своя опит и дават ключови съвети на курсистите. 

JavaScript - най-популярният език за програмиране

Над 97% от сайтовете в света използват JavaScript, което го прави най-популярния и търсен програмен език в света. Според RedMonk JavaScript е „природна стихия, уникална за индустрията“ и това няма да се промени скоро.

Желаещите да научат повече за JavaScript и обучителната програма, могат да го направят на 23 март по време на безплатен уебинар, организиран от Телерик Академия.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !