Разработчик съди Apple заради клавиатурата на Apple Watch Series 7

Offnews Последна промяна на 17 септември 2021 в 06:42 295 0

apple-watch-series-7-keyboard

Въпреки, че Apple твърди, че нейнията App Store е най-доброто и сигурно място за приложения, магазинът е изправен пред редица атаки през последните месеци. Разработчици като Kоста Елефтериу обвеняват компанията в измами.

Всъщност обявяването на Apple Watch Series 7 тази седмица привлича вниманието на Eлефтериу. По време на събитието си, компанията посочи, че с watchOS 8 идва нова QWERTY клавиатура, наречена QuickPath.

Въпреки, че тази клавиатура е удобна, изглежда, че идеята зад нея далеч не е иновативна и със сигурност не е оригинална. Това твърди разработчикът Коста Елефтериу, като посочва, че версията на Apple за клавиатура за watchOS е същата като приложението му FlickType Keyboard.

Разработчикът има и още един повод да се съмнява, тъй като по-рано тази година Apple изненадващо блокира акаунта му на програмист и премахва приложението от App Store. Елефтериу вече е завел дело срещу компанията, но твърди също така и, че тя се е опитала да го накара да й продаде приложението си.

Той обвинява Apple във фалшива реклама, нелоялна конкуренция и нарушение на кодекса за бизнеса и професиите в Калифорния, нарушение на добросъвестността и честната работа по отношение на лицензионното споразумение на Apple Developer Program, измама и небрежност.

В Twitter разработчикът публикува имейлът, който компанията му изпраща след свалянето на приложението. В него се посочва, че то е нарушило “раздела за човешки интерфейс на Apple iOS” в Насоките за преглед на App Store, въпреки че приложението и клавиатурата на watchOS 8 споделят почти еднакъв потребителски интерфейс.

В съобщението се посочва още, че “приложението е клавиатура за Apple Watch и поради тази причина ще бъде премахнато от App Store”. Дали всичко това ще рефлектира по някакъв начин върху премиерата на Apple Watch Series 7 и новата watchOS 8, няма как да знаем. Всичко зависи от развитието на делото и решението на съда.

Apple не за пръв път е привлечена по дело за права върху софтуер, или патент. Компанията обикновено има навик да купува това, което я интересува за бъдещите й проекти, но понякога среща отпор от отсрещната страна.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !