Пробив в сигурността на Robinhood компрометира данните на 7 милиона потребители

Offnews Последна промяна на 09 ноември 2021 в 10:16 1692 0

Robinhood Has the Worst Debut Ever for IPO of Its Size

Приложението за търговия с ценни книжа и криптовалути Robinhood е претърпяло пробив в сигурността на 3 ноември. По време на инцидента са засегнати данните на цели 7 милиона потребители, което е около една трета от потребителската база на платформата.

Компанията съобщава за изтичане на данни за имейлите на 5 милиона души, както и такива за имената на около 2 милиона клиента. Открадната е друга лична информация за 310 потребителя, включително тяхната дата на раждане и пощенски код.

От Robinhood уверяват, че при инцидента не са били разкрити номера на банкови сметки или дебитни карти, както и на социално осигуряване. Компанията, която позволява на потребителите да извършват сделки с акции и криптовалути без комисиони, заяви, че вече е овладяла атаката.

Хакерът, осъществил пробива в сигурността, е поискал да му бъде платено за откраднатите лични данни. От Robinhood отказват да съобщят дали са платили и ако да - каква сума.

От там обаче посочват, че са информирали полицията за инцидента и че е започнало вътрешно разследване по случая. Не е изключено нападателят да предприеме същите действия и спрямо други компании и организации през следващите месеци.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !