Операционната система на Google Fuchsia се разпространява към първото поколение Nest Hub

Offnews Последна промяна на 19 август 2021 в 06:55 174 0

nest hub

Google тихомълком започна да пуска надстройка на новата си операционна система Fuchsia към първото поколение устройства Nest Hub. Това означава, че секретният проект ще стане широко използван от потребителите след години тайни разработки.

Операционната система, която за разлика от Android не е базирана на Linux и използва микроядро, наречено Zircon, преди това беше достъпна за някои устройства, записани в програмата за предварителен преглед през май.

Сега Google потвърди пред 9to5Google, че новата актуализация на фирмуера за устройствата Nest Hub без предварителна визуализация включва Fuchsia. Това значи, че всички устройства от първо поколение трябва да работят с нея вече, или много скоро.

Може би няма да забележите промяната, защото Google се опитва да направи преживяването възможно най-близко до идентичното. Дори представянето на Pokey на първото поколение Nest Hub изглежда много подобно. Единственият начин да разберете, че имате Fuchsia, е като проверите в настройките, където обаче операционната система не се споменава по име.

Всичко това означава, че първото широко разпространение на Fuchsia не е чак толкова вълнуващо, колкото може би сте си представяли при първите слухове за проекта преди 5 години. В същото време е впечатляващо, че Google успя безпроблемно да замени основния софтуер на популярен продукт по начин, който повечето хора никога няма да забележат.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !