OnePlus изтегля Android 12 Beta заради брикнати телефони OnePlus 9

Offnews Последна промяна на 20 май 2021 в 07:05 5106 0

OnePlus_9_OnePlus_9_Pro_OnePlus_9R-1

С обявяването на Android 12 по време на Google I/O дойде и бета версията на новата операционна система. Много компании участват в бета програмата, която е предназначена за фенове и ентусиасти на Android, както и за разработчиците.

Изглежда обаче нещата не вървят добре за OnePlus. Компанията изтегли Android 12 Beta за своите устройства, поради потребителски съобщения за брикнати телефони OnePlus 9.

OnePlus обяви във форума си, че изтегля връзките за сваляне на бета версията на Android 12 за серията OnePlus 9 “въз основа на обратна връзка от потребители в темата”. Много от тях се оплакват, че телефоните им не могат да преминат през фазата “copy data”, дори и те да са избрали да не копират данните.

Телефоните просто не могат да преминат през процеса на настройка, при който устройството проверява стария акаунт в Google за FRP (защита от фабрично нулиране). Други съобщения отбелязват, че рестартирането на устройствата е довело до цикъл на постоянно рестартиране. Освен това, дори ако опитате да рестартирате с бутона за захранване и този за намаляване на звука, устройството не може да премине през фазата на копира не на данни.

Засегнатите от проблема потребители не трябва да се притесняват. Този вид софтуерна повреда е лесно поправима с възстановяване на EDL. Разработчиците от XDA имат ръководство за това как да се използва инструмента за устройството. Той ползва режима за аварийно изтегляне на чипсета на Qualcomm, за да ви помогне да поправите своя телефон OnePlus 9.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !