Обновяването macOS Monterey срива работата на компютрите с чипове на Intel

Offnews Последна промяна на 02 ноември 2021 в 16:40 247 0

На 25-ти октомври тази година Apple представи обновяването macOS Monterey 12.0.1 за компютрите Mac, което добавя редица нови функции, но днес стана известно, че обновената операционна система поднася на потребителите една твърде неприятна изненада.

Изтеглилите и инсталиралите това обновяване потребители масово се оплакват в социалните мрежи и във форумите, че компютрите на Apple с този ъпдейт се сриват, след това се изключват, а при опит устройството да бъде включено, операционната система не се зарежда.

https://twitter.com/nj10_Akhil/status/1454286887233802240?

Според натрупалата се към днешен ден информация проблемът засяга потребителите с компютри MacBook Pro, Mac mini и iMac, базирани на процесорите на Intel. Новото поколение компютърни устройства с чиповете Apple M1 няма подобни проблеми. Съобщава се още, че има само един начин, чрез който компютърът може да бъде върнат към живот - възстановяване на операционната система от резервно копие.

По време на дискусиите стана ясно и за друго възможно решение на този проблем - използването на програмата Apple Configurator 2. Потребителите споделиха, че този софтуер може да възстанови фърмуера и работоспособността на компютъра.

Засега Apple не коментира възникналия проблем. Очаква се, че корпорацията от Купертино съвсем скоро ще предложи ъпдейт, а засега на потребителите се препоръчва да се въздържат от инсталирането на обновяването macOS Monterey 12.0.1.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !