Microsoft тихомълком премахва опцията за неограничено съхранение в облака OneDrive

Софтуетрният гигант престана да предлага OneDrive for Busines, като новите потребители по подразбиране са ограничени до 1 TB

Стефан Николов Последна промяна на 31 август 2023 в 11:02 314 0

OneDrive

Снимка Microsoft

Софтуетрният гигант престана да предлага OneDrive for Busines, като новите потребители по подразбиране са ограничени до 1 TB

Microsoft премахна неограниченото дисково пространство от бизнес плановете си за OneDrive, като организациите вече са ограничени до 1 TB на потребител в конфигурациите по подразбиране.

OneDrive for Business (План 2) беше популярен сред големите организации, които се нуждаеха от неограничен капацитет за съхранение, например за управление на безброй и непрекъснато нарастващ брой медийни файлове, като видеоклипове и най-различни художествени материали. Една от най-добрите оферти за неограничено съхранение, тя се предлагаше за приблизително 10 долара на потребител на месец, без данъците.

Но Microsoft изглежда е премахнала изцяло тази опция за нови клиенти в някакъв момент между 28 юли и 14 юли, според изданието Archive.org, вместо това новите потребители са били ограничени само до OneDrive for Business (План 1). По подразбиране всеки потребител може да разполага с 1 TB, но този обем може да нарасне до 5 TB в зависимост от броя на потребителите в плана. Това обаче е далеч от възможността за неограничено съхранение, която потенциалните клиенти доскоро можеха да изберат някога.

"В отговор на исканията на клиентите Microsoft оптимизира процеса на закупуване за потребителите, които използват самостоятелни планове за OneDrive for Business", заяви говорител пред TechRadar. "Клиентите, които в момента използват тези планове, все още ще могат да добавят допълнително дисково пространство и да подновяват лиценза си."

Клиентите вече могат да закупят само плана OneDrive for Business (План 1) за 5 долара на потребител, на месец, ако искат да използват OneDrive без останалата част от пакета Microsoft 365. В противен случай пакетът Microsoft 365 Business Basic струва 6 долара на потребител на месец, а Microsoft 365 Business Standard - 12.50 долара на потребител на месец. Само че всички тези пакети ограничават съхранението в OneDrive до максимум 1 TB по подразбиране.

OneDrive for business (План 2) предлагаше на потребителите неограничено пространство за съхранение, но само ако отговарят на необходимите условия. На първо място, организациите се нуждаеха от пет или повече потребители с абонамент по този план, като Microsoft предоставяше първоначален лимит от 1 TB на потребител. Администраторите обаче можеха да го увеличат до 5 TB на потребител.

След това клиентите могат да се свържат директно с поддръжката на Microsoft, за да поискат допълнително пространство за съхранение, до 25 TB на потребител, ако имат нужда от него. Да напомним, че нещо подобно направи Dropbox, който заради злоупотребите на криптоминьорите отмени неограниченото дисково пространство, като новите тарифни планове включват максимум 15 TB.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !