Microsoft пусна Outlook за Mac безплатно за всички

Мария Иванова Последна промяна на 07 март 2023 в 14:58 715 0

Outlook on Mac

Снимка Microsoft

Microsoft пусна Outlook за Mac безплатно за всички

Технологичният гигант Microsoft обяви, че платеното приложение Outlook за Mac става безплатно и потребителите вече няма да се нуждаят от абонамент за Microsoft 365 или лиценз за Office, за да го използват. За мнозина това е изненадващ ход, който съвпада с усилията на компанията да направи своя Outlook за Windows повече ориентиран към уеб.

Какво включва Outlook за Mac

Безплатният Outlook за Mac е проектиран да работи с множество имейл услуги, сред които Outlook.com, Gmail, iCloud, Yahoo Mail и др. Microsoft го определя като “усъвършенствано с най-новите и най-добрите функции за MacOS“ приложение, въпреки че не изглежда да има значителни промени от последния му редизайн. Припомняме, че компанията преработи своя имейл клиент за Mac през 2020 г. с оптимизиран за най-новите промени в дизайна на MacOS потребителски интерфейс.

Приложението също е оптимизирано за M1 и M2 чипове и има уиджет за macOS, чрез който могат да се добавят записи в календара, както и да се поддържа собствен център за известия. To поддържа и синхронизация с iOS, така че потребителите да могат да продължат изпълнението на задачите си, както от устройства с операционна система iOS, така и от такива с MacOS.

Плановете

Технологичният гигант планира скоро да добави опция за бърз преглед на лентата с менюта, за да може потребителят да преглежда записите си в календара на Outlook за Mac. Производителят на софтуер също така планира поддръжката на Apple Focus с нови профили на Outlook, които ще се появят скоро.

Решението на Microsoft да направи Outlook за Mac безплатен идва в момент, в който компанията е в процес на възстановяване на Outlook за Windows. Гигантът от Редмънд тества новата си, уеб базирана версия на Outlook, от близо година, като планира да обедини приложенията Windows Mail и Outlook за Windows в общ имейл клиент. Новото приложение ще се нарича “One Outlook” и подобно на Outlook за Mac ще бъде безплатно и ще поддържа различни имейл доставчици (точно като Windows Mail).

Майкъл Палермити, мениджър на партньорската продуктова група за Outlook, уточнява пред The Verge, че IT гигантът няма планове да развива Outlook за Mac като прогресивно уеб приложение (PWA). “Новият Outlook е приложение за macOS. Microsoft ще продължи да изгражда и поддържа собствени приложения за MacOS и iOS“ - посочва той.

От Microsoft не уточняват кога и дали Windows версията на Outlook ще бъде достъпна безплатно. Предполага се, че това ще се случи, след като бъде завършен новият Outlook за Windows. Междувременно собствениците на Mac вече могат да теглят приложението от App Store напълно безплатно.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !