Microsoft пуска Windows 11 23H2 с малко новости

Павлин Луканов Последна промяна на 01 ноември 2023 в 14:22 523 0

Windows 11

Снимка Microsoft

Microsoft пуска Windows 11 23H2 с малко новости

Microsoft сравнително редовно въвежда нови функционалности в актуалната си операционна система Windows 11. Голяма част от тях биват изпитвани предварително в тестовите канали, преди да достигнат до всички потребители в стабилната версия. Сега е факт и най-новата актуализация, Windows 11 2023 Update, позната още и с името Windows 11 23H2, като нейното разпространение започва поетапно.

Вицепрезидентът на Microsoft, Джон Кейбъл, описва обновлението 23H2 като насочено, събирателно и изчистено. Това на практика означава, че няма кой знае колко нови добавки, което разбира се не е особено добре за крайните потребители. Голямата част новостите, свързани с асистента с изкуствен интелект Copilot, реално започнаха да се появяват още преди месец с Windows 11 22H2. Сега просто тази добавка става официална.

Описани са няколко специфични добавки в 23H2, като на първо място това е, че приложението Chat, познато от предходни версии на Windows 11, е заменено от Microsoft Teams (free), като то е закачено по подразбиране в лентата със задачи, по подобие на Chat преди това. Вградените системни приложения също така получават ново обозначение (system) в изгледа с всички приложения в стартовото меню. Те могат да бъдат управлявани независимо от останалите в секцията с настройки и System > System Components.

Иначе промяната във версията, независимо от това какви новости включва, е обвързана и с достъпа до обновления по отношение на сигурността. Въпреки, че Windows 11 ще бъде актуализиран още в продължение на години, всяка индивидуална версия получава до две години обновления. Така оригиналният Windows 11 (21H2) вече не получава актуализации за сигурността.

И тъй като това е доста малко обновление на фона на други актуализации, 23H2 няма да доведе и до проблеми свързани със съвместимост и работата на потребителите в сравнение с Windows 11 22H2. И двете версии използват еднаква кодова база, а това ще способства и бързата инсталация, по подобие на обичайните месечни обновления на сигурността. Вече би трябвало да можете да получите достъп до 23H2 в секцията Windows Update.

Възможно е забавянето в добавянето на новости да е свързано и с напредналата фаза на разработка на следващата версия на Windows 12. За нея все още няма официални данни, но очакванията са, че тя ще бъде пусната догодина. Тогава би било логично компанията да запази следващите големи нововъведения именно за бъдещата версия, която изглежда ще се появи съвсем скоро. С напредването на времето би трябвало да се появи и още информация за нея.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !