Microsoft подготвя седем версии на ОС Windows 11, включително и за смесена реалност

Offnews Последна промяна на 09 юли 2021 в 13:15 4947 0

Windows-11-Versions-Bluetooth-SIG

В уеб пространството се появи информация какви версии на операционната система Windows 11 ще бъдат предложени от Microsoft. Освен стандартните десктоп варианти Home и Pro, софтуерният гигант ще представи и Windows 11 Mixed Reality. В същото време са премахнати версиите за IoT устройствата, както и LTSC вариантът, които Microsoft включваше в предишните версии на своята ОС.

Да напомним, че миналия месец Microsoft представи новата Windows 11 и съобщи, че всички които имат лицензирани копия на Windows 10, както и на Windows 7 и Windows 8.1 ще могат безплатно да се обновят до новата операционна система. По време на анонса софтуерният гигант не съобщи какви версии възнамерява да представи. Тази информация бе открита от уеб-портала MSPowerUser в базата данни на Bluetooth SIG. Това е организацията, която приема различните Bluetooth стандарти и осигурява тяхната поддръжка за различните приложения и устройства.

Според тази информация, списъкът с версии на Windows 11 прилича на този на Windows 10, но има редица изключения:

  • Windows 11 Home;
  • Windows 11 Pro;
  • Windows 11 Pro for Workstations;
  • Windows 11 Education;
  • Windows 11 Pro Education;
  • Windows 11 Enterprise;
  • Windows 11 Mixed Reality.

Веднага се вижда, че ще има пълноценна версия на операционната система с име Windows 11 Mixed Reality, а не просто специална надстройка, която да осигурява работата на шлема за виртуална реалност HoloLens. В същото време, Microsoft явно се е отказал от Long-Term Servicing Channel (LTSC) версията, която предлага 10 годишна поддръжка с обновявания по безопасността. Освен това липсва и IoT версията за електронните устройства за носене.

Не е изключено в бъдеще да се появят нови варианти на Windows 11 с ограничена функционалност.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !