Microsoft обявява война на паролите с новия си Authenticator

Offnews Последна промяна на 17 септември 2021 в 06:12 1501 0

microsoft

Microsoft вече позволява на всеки да премахне паролите от своя акаунт и да влезе без такава с помощта на приложението Microsoft Authenticator. Същевременно компанията подобрява значително сигурността на потребителските акаунти.

Microsoft вече позволява на потребителите да влизат с помощта на приложението Microsoft Authenticator, Windows Hello, ключ за сигурност или дори чрез SMS или код за потвърждение по имейл. Компанията твърди, че споменатите опции предлагат много повече сигурност и защита, отколкото използването на пароли.

Новата опиця за влизане идва месеци след като гигантът започна да използва и тества това с корпоративните потребители през март. Всъщност Microsoft работи върху предлагането на вход без парола в продължение на много години.

Пандемията само ускори развитието на проекта, тъй като все повече хора работят от къщи и съответно страдат от проблеми с паролите си. Броят на кибератаките също се увеличи през последната година, тъй като повече хора прекарват времето си у дома, хакерите и измамниците знаят, че могат по-лесно да достигнат целите си.

Начинът, по който работи всичко е сравнително прост. Това, което трябва да направите е да изтеглите приложението Microsoft Authenticator за вашето устройство. То е налично както за Android, така и за iOS. След това трябва да свържете вече съществуващия си акаунт в Microsoft и да посетите account.microsoft.com, за да изберете разширени опции за защита и да активирате опцията за акаунт без парола за допълнителна сигурност.

След това трябва да одобрите промените в приложението Authenticator и сте готови да започнете. Ако някога промените решението си и искате да се върнете към използването на пароли, можете да деактивирате опцията от настройките.

Липсата на пароли за влизане ви дава повече свобода и далеч по-малко главоболия, когато трябва бързо да влезете в услуга. Това предполага също така и много по-голяма сигурност от обикновената парола от осем знака, която хората често използват повторно. Мениджърите на пароли също са чудесен начин за управление на всички пароли и влизане в услуги, но те също могат да бъдат компрометирани.

Google и Apple също предлагат подобни услуги без пароли, въпреки че все още изискват SMS, код за потвърждение или други методи за доказване на самоличността ви при влизане от ново устройство или ново място.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !