Излезе операционната система Windows Server 2022

Offnews Последна промяна на 08 септември 2021 в 17:05 348 0

Windows Server 2022

Microsoft официално обяви излизането на своята сървърна операционна система Windows Server 2022. Софтуерният гигант отбеляза, че новата версия е голяма стъпка напред в развитието на тази платформа, използвана от огромен брой компании от целия свят.

На базата на операционната система Windows Server 2022 е възможно изграждането на хибридни облачни платформи, както и стартирането и работата на приложения с изключително високо ниво на информационна безопасност. Реализирана е възможност за работа с Azure. Новата ОС Windows Server 2022 дава възможност за работа и с приложенията Tier1.

При разработването на новата операционна система Microsoft е обърнал особено голямо внимание на вградените софтуерни средства за защита. Реализирана е специализирана система за осигуряване на висока информационна безопасност с помощта на многобройни нива. Новата операционна система включва значителни подобрения в работата с контейнери, .NET, ASP.NET и IIS. Поддържа се работата с до 48 TB оперативна памет и до 2048 нишки в рамките на максимум 64 процесора.

Основната поддръжка на операционната система Windows Server 2022 ще продължи до 13 октомври 2026-а година. Разширената поддръжка ще приключи на 14 октомври 2031 година. Предлагът се трите стандартни версии на сървърната операционна система на Microsoft плюс облачните Essentials, Standard и Datacenter. Най-евтината версия на Windows Server 2022 е с цена $501, която нараства в зависимост от броя на използваните процесорни ядра.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !