Google обяви нови функции на Android, сред които и дигитален ключ за кола за Pixel 6 и Galaxy S21

Offnews Последна промяна на 02 декември 2021 в 06:50 604 0

google

Навреме за празниците Google обяви нови функции на Android, които идват скоро или вече са налични.

https://www.youtube.com/watch?v=uMlP_wPUEwI&t=21s

Сред тях е и дигиталния ключ за кола, който вече е наличен за серията Prxel 6 и Galaxy S21 в избрани държави. Първоначално функцията ще работи само със съвместими автомобили BMW.

Следва Family Bell, която предупреждава вас и вашето семейство, когато е време за важни моменти през целия ден. Сигналите идват чрез телефон, домашен високоговорител или интелигентен дисплей. Освен това можете да зададете “bells” и на собствените си устройства, за да следвате индивидуалните си цели. За празниците те включват поливане на дърво, вечерен семеен филм или доброволчество в подкрепа на местна кауза.

https://www.youtube.com/watch?v=6CiQEfiZv9s&feature=emb_imp_woyt

Три приложения на Google получават нови уиджети. Новият Google Play Books уиджет ще ви позволи да получите достъп до пълната си библиотека и да следите напредъка на аудиокнигите.

https://www.youtube.com/watch?v=Hp-lGxwPUnI&feature=emb_imp_woyt

Уиджетът на YouTube Music поставя контроли за възпроизвеждане и наскоро слушани песни на началния ви екран, а Google Photos People & Pets ви позволява да изберетеняколко лица и подходяща рамка, за да украсите телефона си. Новият уиджет Photos ще бъде наличен следващата седмица, докато останалите нямат ясен график за пускане.

Говорейки за снимки, тази седмицав приложението се пускат нови спомени (Memories), включващи подбрана селекция от снимки и клипове от празници, както и важни етапи като дипломиране и рождени дни. Специфични контроли ще во помогнат да ги преименувате, персонализирате, коригирате и премахвате, ако желаете.

Автоматичното нулиране на разрешения за приложения, които не сте използвали от известно време, ще бъде достъпно следващия месец на Android 6.0 и по-нови версии, чрез Google Play. Тази функция автоматично ще изключи разрешенията по време на изпълнение, които позволяват на приложенията да имат достъп до данни или да предприемат действия от ваше име, след като са били неактивни за известно време. Те ще се включват отново при следващото отваряне на приложенията.

https://www.youtube.com/watch?v=gKqSayojRkg&feature=emb_imp_woyt

Gboard получава нова комбинация Emoji Kitchen – вече можете да използвате емоджи за подаръчна кутия, както и изцяло нова колекция космати приятели, за да създавате страхотни комбинации. Те вече се въвеждат за потребителите на Gboard Beta и ще са достъпни за всички в следващите седмици.

И накрая, но далеч не и на последно място, Android Auto може да бъде настроен да се стартира автоматично, когато свържете телефона си със съвместим автомобил. Когато сте на път ще имате достъп до интелигентни отговори, така че да можете да отговаряте на съобщения по-лесно с Google Assistant. Предстои и възможността да използвате гласа си за по-бързо търсене на музика в медийните приложения.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !