Facebook ще изпраща кодове чрез WhatsApp, за да можете да използвате Instagram

Offnews Последна промяна на 25 май 2021 в 06:42 6177 0

2fa

Великата визия на Facebook за по-дълбока интеграция и оперативна съвместимост между комуникационните платформи, които притежава, не е нещо ново. Досега тези планове обхващаха кръстосаното публикуване на Instagram stories във Facebook, но скоро социалната мрежа може да добави и аспикт за сигурност в тази връзка.

Така ще се контролира начина за достъп, който имате до акаунтите си в платформите. Един от начините е двуфакторното удостоверяване, кодовете за което ще се изпращат чрез WhatsApp, за да можете да влезете в Instagram.

Информацията идва от Алесандро Палуци, който често споделя подробности за предстоящите функции на приложенията на социалната мрежа. Сега Палуци разкри подробности за новата функция, която ще позволи на потребителите на Instagam да получават 2FA код за проверка в своя акаунт в WhatsApp.

Както се очаква първо ще трябва да добавите своя номер в WhatsApp и да го потвърдите в приложението Instagram, преди да започнете да получавате на него кодове за удостоверяване. В информацията ясно се посочва, че WhatsApp няма да съхранява никаква потребителска информация, свързана с акаунта в Instagram, което означава, че двата акаунта няма да са технически свързани за неща като насочена реклама.

Функцията е в процес на разработка, което означава, че в крайна сметка тя може да се промени, преди окончателното официално пускане. 2FA е допълнителна стъпка за сигурност, която ви гарантира, че никой няма да открадне паролата ви и да влезе в акаунта ви в социалната мрежа. Веднъж активирана, функцията изпраща код за потвърждение на регистриран мобилен номер, след като въведете паролата си. В момента Instagram разчита на SMS за 2FA, или приложение за удостоверяване от трети страни като Google Authenticator.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !