Българската ERP система ERP.net ограничава техническия дълг на компаниите

Offnews Последна промяна на 02 юли 2021 в 18:35 5075 0

Ivan Arventinski1

 

Предимствата от това са още по-видими в контекста на ускорената дигитализация, заради пандемията

 

Българската система за управление на бизнеса ERP.net, наследник на EnterpriseOne, разполага с множество инструменти за ограничаване на т.нар. технически дълг на компаниите. Това се дължи както на нейния цялостен подход към данните на клиентите, така и на непрекъснатото й обновяване.

 

Техническият дълг е относително нова концепция при бизнес софтуера, създадена за да демонстрира разликите между техническите решения, създадени с цел бърза интеграция и краткосрочни ползи, както и тези – внедрени с дългосрочна визия за оптимизация на работата. Това е важен показател, който показва в каква степен организациите са способни да иновират в дългосрочен план. Въпреки че възниква сравнително скоро като понятие, техническият дълг вече е определян от множество ИТ мениджъри като един от основните проблеми пред дигитализацията на бизнеса и въвеждането на иновации в компаниите.

 

Българският разработчик ERP.BG, създател на системата ERP.net, отговаря на това предизвикателство чрез цялостен подход и регулярни ъпдейти на своите решения.

 

„Когато внедряваме ERP.net при нов клиент и заменяме две – три различни системи, ние на практика намаляваме техния технически дълг значително. Друг важен аспект е, че нашите решения са изцяло cloud – базирани, което включва и регулярни ъпдейти на техните функционалности. Това запазва нисък техническия дълг на компаниите, с които работим“ - споделя Иван Аржентински, управляващ съдружник на ERP.BG.

 

Според него централизираното интегриране на фирмените данни, залегнало в системата, както и останалите й особености предоставят големи предимства по отношение поддържането на ниско ниво на технически дълг. Друго важно предимство е възможността за интегриране на много приложения, без трупане на особен технически дълг, дори и когато част от тях не се развиват успешно. Не на последно място, ERP.net разполага със собствена екосистема от външни приложения и партньори, което позволява компаниите лесно да добавят нови функционалности и иновации към своята основна система.

 

 

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !