Apple пусна официално iOS 15

Offnews Последна промяна на 21 септември 2021 в 06:44 291 0

ios-15-come-out

Apple пусна официално iOS 15, iPadOS 15, wathcOS 8 и tvOS 15. Новите версии на операционните системи носят куп свежи функции.

Facetime и Messages са надстроени както за iPhone, така и за iPad. Facetime поддържа пространствен звук и намалява фоновия шум, а хората могат да се присъединят към разговорите чрез споделени линкове в мрежата и Android. Споделянето чрез съобщения е още по-лесно, благодарение на специални раздели в приложенията News, Music, TV и Podcasts.

Известията също са преработени. Ще имате по-голям контрол върху панела за известия и можете да пропускате само такива от избрани хора и приложения, когато активирате един от новите режими на фокусиране. Има профили за дейности, включитело сън и работа, а операционната система може автоматично да пренареди приложенията на началния ви екран, за да изведе на преден план тези, които най-вероятно ще използвате в определен момент.

С iOS 15 идва и функцията Live Text, която работи по подобен начин на Google Lens. Тя може да извлече писмен текст от снимки, скрийншоти и света около вас. Можете да редактирате, превеждате и споделяте този текст. Функцията може да идентифицира неща като изкуство, забележителности, растения и домашни любимци.

Нови функции има и в Maps, Photos и Weather. Търсенията в Spotlight ще имат по-богати резултати, включително вашите собствени снимки, като Apple използва машинно обучение, за да разбере какво има във всяко изображение.

За iPad бързите бележки вече са общосистемна функция и трябва просто да плъзнете навътре от долния десен ъгъл, за да отбележите нещо с помощта на клавиатура или Apple Pencil. Очакват се и промени в многозадачността и Safari.

Тепърва ще пристигне функцията SharePlay, която позволява да се наслаждавате на филми, предавания и музика, заедно с приятели във Facetime и да споделяте екрана си с тях. Apple е оставила на заден план и функциите за безопасност на децата, които планира да пусне като част от операционната система, докато направи подобрения.

Актуализацията на watchOS 8 може би не е толкова обширна. Има голям акцент върху вниманието и здравето, включително някои нови категории тренировки. Apple Watch вече поддържа по-дълбока интеграция с iPhone, с функции, включително поддръжка на режим фокус и приложение за контакти. Очаквайте още портретни циферблати и множество таймери.

Apple TV вече има пространствена аудио поддръжка, включително за AirPods Pro и AirPods Max, след актуализацията до tvOS 15. Можете също така да свържете няколко HomePod mini към Apple TV 4K и да ги използвате като високоговорители по подразбиране.

Актуализацията е достъпна за iPhone 6s, iPod touch, iPad от пето поколение и по-нови модели. Межудвременно wathcOS 8 се поддържа от Apple Watch Series 3 и по-новите часовници. Що се отнася до macOS Monterey, Apple все още не е обявила точната дата за пускането й.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !