Apple пусна iOS 15.5 и iPadOS 15.5

Offnews Последна промяна на 17 май 2022 в 06:42 1858 0

iOS 15.5

Apple пусна iOS 15.5 и iPadOS 15.5 за всички модели iPhone от 6s насам, iPad Pro, iPad Air 2 и по-нови, iPad от пето поколение и по-нови, iPad mini 4 и по-нови и iPod touch седмо поколение. Потребителите ще забележат няколко нови бутона, добавени в Apple Wallet, за да позволят по-бързо искане или изпращане на пари, чрез Messages и Apple Cash Card.

За да се предотврати изяждането на свободното място от Podcast, актуализацията позволява да се ограничи броя на епизодите, съхранявани на телефона, като автоматично се изтриват най-старите. В Home пък са добавени WiFi сигнални ленти, за да знаете, че вашият HomePod е свързан с приложението.

Може би най-интересната промяна в тези версии е “External Link Account Entitlement” за приложения за четене. Това са приложения, които предоставят цифрово съдържание във формати, включително списания, книги, аудио, музика и видео.

След ъпдейта разработчиците, предоставящи приложения за четене в App Store, ще имат възможността да свързват абонатите с външен уеб сайт, за да създадат акаунт извън системата за плащане в приложението.

С актуализацията Photos получава нов списък “Sensitive Locations”. Снимките, направени в зона, която фигурира в този списък, няма да се показват в Memories. Такива локации са например концентрационни лагери и паметници на Холокоста.

Освен това има над 25 корекции за сигурност, изброени в съответната страница на Apple. Актуализациите вече са налични за изтегляне за съвместимите устройства.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !