Американски авиокомпании предупреждават, че C-Band 5G може да причини опасни смущения

Offnews Последна промяна на 18 януари 2022 в 10:53 443 0

11-inch-iPad-Pro-2020-800x520

Американски авиокомпании твърдят, че „катастрофално“ събитие може да се случи, когато AT&T и Verizon активират новите си C-Band 5G мрежи. Главните изпълнителни директори на Delta, United и Southwest предупреждават, че смущенията от 5G клетъчните кули могат да повлияят на оборудването за безопасност на техните самолети.

В писмото до ръководителите на Икономическия съвет на Белия дом представители на авиокомпаниите поискаха AT&T и Verizon да не предлагат 5G услуга в рамките на 2 мили от някои от най-натоварените и жизненоважни летища в страната. Те призовават също Федералната комисия по комуникациите (FAA) да определи как това може да бъде постигнато безопасно без "катастрофални смущения".

Припомняме, че комисията създаде 5G буферни зони на 50 летища на 7 януари. AT&T, T-Mobile и Verizon похарчиха близо 80 млрд. щ. долара в началото на 2021 г., за да осигурят преназначения спектър за C-Band, който FCC беше пуснала на търг.

През ноември AT&T и Verizon се съгласиха да отложат внедряването на C-Band до 5 януари, за да помогнат на FAA да се справи с всякакви опасения за смущения. По-късно те предложиха ограничаване на мощността на клетъчните кули в близост до летищата и се съгласиха за допълнително отлагане от две седмици.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !