Sandberg Survivor Powerbank 7in1 72000 - мощна външна батерия, която ще зареди вашия смартфон 28 пъти (Ревю)

Продуктът е с капацитет 72 000 милиамперчаса и може да зарежда също лаптопи, кафемашини и дори хладилници за къмпинг

Мария Иванова Последна промяна на 06 декември 2022 в 16:07 1787 0

Sandberg

Снимка Мария Иванова

Sandberg

Какво е най-необходимо за подготовката на туриста - подходящо облекло, компас, карта, комплект за първа помощ? Наред с всички тези традиционни приспособления и аксесоари, в наши дни все по-често в раницата ни попадат и различни дигитални устройства. А заедно с тях идва и нуждата да ги обезпечим с ток в условията далеч от градската инфраструктура.

А едно кардинално решение на този проблем е новата външна батерия на Sandberg - Survivor Powerbank 7in1 72000. Тя е с капацитет 72 000 милиамперчаса и може да гарантира, че мобилните ни устройства ще бъдат винаги заредени, дори и да прекараме дни или седмици без наличието на контакт наблизо. Зарядната станция е част от серията Active на компанията, която включва високоефективни продукти за употреба на открито.

В редакцията получихме възможност да тестваме модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него.

Първи впечатления

Още щом я взехме в ръце, ни направи впечатление тежестта на зарядната станция. Тя тежи 1527 грама, но пък за сметка на това е изключително мощна - 72 000 mAh. Което означава, че не трябва да се сравнява с малките външните батерии с капацитет под 10 000 милиамперчаса, които могат да заредят нашия смартфон веднъж или два пъти.

Всъщност както доказаха и нашите тестове, Sandberg Survivor Powerbank 7in1 72000 може да обезпечи енергията на смартфона в продължение на почти месец, без никакъв досег с електрическата мрежа, при това - при ежедневно зареждане.

Какво има в кутията

Освен самата външна батерия в комплекта са включени 100-240V DC 20V/2A 40W зарядно, EU щепселен кабел с дължина един метър, DC-DC заряден кабел с дължина 75 см., кабел USB Tupe-C към USB Tupe-C с дължина 75 см., кабел и комплект 12 букси за зареждане на различни модели преносими компютри, както и калъф за носене.

Външен вид и размери

Въпреки теглото си от над килограм и половина, зарядната станция на Sandberg има компактни размери (225 x 120 x 41 мм.) и лесно се пренася в раница. Корпусът ѝ е изграден от здрав и водоустойчив материал (стандарт IPX4), подходящ за екстремните условия на дивата природа като дъждове, ниски температури и влага.

Портове

Новата външна батерия на Sandberg е литиево-йонна и разполага с множество конектори за различни начини за зареждане. Сред тях са стандартният набор от портове – USB-C PD, USB-A QC, както и 12 V щепсел като тези в автомобилите, който осигурява 180 W. Сред важните й предимства е също DC изход, както и различни адаптери, които позволяват зареждане на повечето лаптопи на пазара.

Както успяхме да се уверим сами, Survivor Powerbank 7in1 72000 може да зарежда както смартфони, така и таблети, лаптопи, цифрови камери и дори кафемашина. От производителя допълват този списък и с хладилник за къмпинг, но не ме имали възможност да тестваме това. Общият брой на изходите за зареждане на мощната външна батерия е шест.

Индикатори и бутони

Разглежданият powerbank на Sandberg притежава един индикатор с 4 LED светодиода за нивото на заряда и друг - за волтажа на DC изхода. Survivor Powerbank 7in1 72000 има още бутон за включване и изключване, както и бутони за избор на режим на работа.

Други екстри

Устройството е снабдено с фенер с бяла и червена LED светлина, който е много полезен при преходи рано сутрин или вечерта. Друга екстра на модела е безжичното зарядно устройство, което, както се уверихме при тестовете ни, е много удобно за зареждане на мобилни телефони, които просто трябва да бъдат поставени отгоре.

В заключение

можем да кажем, че външната батерия на Sandberg е много добра възможност да останем дълго време сред природата, но без да се лишим от любимите си устройства. При това - при много добро съотношение между цена и качество. Тя е водо-, прахо- и удароустойчива, и е едно отлично решение за всички, които имат проблеми с издръжливостта на батериите на мобилните си устройства. Със своята голяма мощност, захранващата станция дава свобода на собственика си, включително при дълги преходи в планината или престой на отдалечено от цивилизацията място.

На пазара у нас Survivor Powerbank 7in1 72000 може да бъде открита на цена от около 760 лв. и с петгодишна гаранция.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !