Ревю на бижуто Motorola Razr 40 Ultra – най-големият външен дисплей на сгъваем смартфон

Александър Александров Последна промяна на 02 август 2023 в 15:20 385 0

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola Razr 40 Ultra

Смартфоните със сгъваеми дисплеи стават все по-популярни на пазара и тази тенденция със сигурност ще се засили с представянето през последните месеци на нови интересни модели. Един от тях е Motorola Razr 40 Ultra – телефон обединяващ едни от най-добрите налични характеристики и производителност, с уникален стил, който го превръща в истинско бижу. Към момента на представянето си това е

е най-тънкият сгъваем смартфон на пазара,

а в добавка той има и най-големия и интерактивен външен дисплей сред т.нар. флип модели. Апаратът разполага с мощен мобилен процесор Snapdragon 8+ Gen 1, издръжлива батерия и впечатляващи камери за снимки и видео. И въпреки, че при тези устройства фокусът винаги е върху сгъваемите екрани, в добавка Motorola Razr 40 Ultra има и най-функционалния и полезен външен дисплей, който позволява да извършваме повечето ежедневни задачи лесно и бързо, без дори да го разгъваме.

В редакцията имахме възможност да тестваме устройството и в следващите редове ще ви разкажем впечатленията си от него.

Първи впечатления и външен вид

Дизайнът на Motorola Razr 40 Ultra е наистина уникален, превръщайки го в своеобразен моден аксесоар. Той наподобява този на предшественика му – Razr 2022, но е изцяло обновен, по-широк и функционален. Еко кожата на гърба на устройството е не само красива, а и много практична, тъй като по нея не остават пръстови отпечатъци.

В сравнение с други сгъваеми смартфони на пазара, Motorola Razr 40 Ultra към момента на представянето си е най-тънък в затворено положение, а сгъването му е изключително гладко и безпроблемно. Както успяхме да се уверим от първа ръка, когато се затвори, телефонът се извива напълно, а горният и долният му ръб се изравняват, създавайки изключително елегантен външен вид. Когато е разгънат, той образува впечатляващо гладък пълноразмерен pOLED дисплей.

Сгъваемият екран

на Motorola Razr 40 Ultra е по-голям с диагонал от 6,9 инча и разполага с изключително тънки рамки. Той има нестандартна разделителна способност от 1080 x 2640 пиксела.

Дисплеят поддържа технология HDR10+ и впечатляващите до 165Hz честота на опресняване, което го прави един от най-бързите на пазара, както се уверихме и сами при тестове с различни игри и други ресурсоемки приложения. При игри, екранът поддържа честота на реакция на допир до 360Hz. Що се отнася до линията на сгъване по средата, тя е малко по-незабележима в сравнение с предходната версия, което е допълнителен плюс.

Външният дисплей е OLED с размер 3.6 инча и резолюция от 1066 x 1056 пиксела. Той поддържа HDR10+, 10-битови цветове и честота на реакция на допир 360 херца.

Камери

Motorola razr 40 Ultra е създаден с внимание към създателите на съдържание и разполага с мощна 12 мегапикселова основна камера. Благодарение на широката си бленда и вградената оптична стабилизация, тя прави качествени снимки с мек фокус и красиви фонове, независимо от условията. Изпробвахме я и в тъмната част на денонощието и можем да кажем, че прави много добри нощни снимки. В добавка има и 13 мегапикселов ултраширокоъгълен сензор.

Селфи камерата на външния дисплей също работи изключително добре. Впечатляваща функция, която определено ще бъде оценена от създателите на съдържание е възможността да обърнат апарата и да използват 32 мегапикселовата камера за селфита и видеоразговори. Или да запазят ръцете си свободни, като сгънат телефона в идеален изглед за перфектното селфи. С Motorola razr 40 Ultra възможностите за креативност са наистина много.

Вижте цялото ревю в Smartage.bg

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !