Super Nintendo World е името на първия по рода си тематичен увеселителен парк за Super Mario, съобщиха току що от Universal Studios Japan. Комплексът ще отвори врати в гр. Осака, Япония на 4 февруари и ще се развива в партньорство между Nintendo и Universal.

Според създателите си той ще представлява гигантска „жива видеоигра“, която ще разполага и с много AR (Augmented Reality) съдържание. Централно място ще заема тематично Mario Kart влакче на ужасите, което обаче вместо със скелети и чудовища ще сблъска посетителите с персонажи от играта.

Всеки пътник на него, разбира се, ще бъде снабден с AR шлем. Любопитно е, че ще има и начин пътниците да се състезават помежду си, докато се возят. Освен това те ще могат да събират и виртуални монети, използвайки конзолa Switch. Изживяването ще се променя при всяко пътуване с влакчето, което вероятно ще привлече мнозина да се качват на него многократно.

В момента се изгражда и допълнителна Donkey Kong зона към увеселителния парк. Междувременно организаторите увериха, че в комплекса ще бъдат спазвани всички възможни противоепидемични мерки.

2 thoughts on “Nintendo създава AR увеселителен парк за Super Mario”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *