Ученици създадоха историческа настолна игра, която подобрява успеха в училище

Offnews Последна промяна на 22 март 2023 в 18:21 742 0

Цар на историята
Цар на историята

Цар на историята” е името на първата по рода си у нас настолна игра, изработена изцяло от ученици и техния преподавател. Както подсказва и името, заглавието е посветено на българската история и освен че забавлява и разтоварва, тя развива логическото мислене и събужда състезателния дух на играчите. Подходяща за всеки над седем годишна възраст, играта поставя акцент върху родолюбието и знанието по българска история.

Екипът

Създатели на играта са учениците от 19 СУ “Елин Пелин” – Цанко Цолов, Мария-Магдалена Рочкова, Мартин Иванов, Петър Димитров, Иван Милянов и Радостина Ангелова и техният класен ръководител и учител по предприемачество Калин Радулов. Заедно те създават учебна компания и се посвещават на решаването на реален проблем – трудното запомняне на исторически факти като дати и имена.

За целта те създават настолната игра “Цар на историята”, която по забавен и лесен начин помага на учениците да запомнят голям обем от информация. Днес играта е реален продукт, който се издава от Сдружение „Българска история“, съвместно с клуб за настолни игри „Абордаж“ и помага на учениците да подобряват успеха си в училище, докато се забавляват.

Играта

включва 135 карти със събития от българската история, 37 специални карти и игрално поле. Предназначена е за от 2 до 8 играча, като всяко едно разиграване може да продължи от 30 до 45 минути.

Играейки, участниците не само научават много за важните събития от българската история и тяхната последователност, но и се забавляват. За участие в играта не са необходими предварителни знания, тъй като картите могат да обърнат развоя на събитията във всеки момент.

Знаете ли дали битката при Ахелой е след покръстването на българите? А дали е преди, или след обявяването на Велики Преслав за българска столица? В „Цар на историята“ това са въпроси, които често ще си задавате, когато дойде вашият ред. Има само една цел – да бъдете първият играч, който изиграе всичките си карти вярно.

Не е нужно да сте най-добрия историк, просто играйте и се забавлявайте!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !