Tesla ще плати 137 милиона долара по дело за дискриминация

Offnews Последна промяна на 05 октомври 2021 в 11:49 237 0

Tesla mulls cars tailored to China amid mounting criticism

Tesla бе осъдена да плати 137 милиона долара за щети на бивш служител, който обвини компанията в това, че е пренебрегнала дискриминацията и расова злоупотреба във фабриката си в Калифорния. Данните за решението на федерален съд от жури в Сан Франциско са на Washington Post.

Това е една от най-големите глоби по индивидуално дело за дискриминация, като ищец е Owen Diaz, който е работил в компанията от 2015 г. до 2016 г. Според Diaz той е бил подложен на обиди на расова основа.

Освен това служители на Tesla са рисували свастики, расистки графити и обидни скечове из съоръжението. Ръководителите не са предприели мерки да преустановят злоупотребите. Според съдебния иска прогресивния образ на Tesla е фасада над унизителното третиране на афроамериканските ѝ служители.

Журито отреди на Diaz 6.9 милиона долара за емоционално страдание, а останалите 130 милиона долара са наказателни щети срещу Tesla. До заключителната присъда изминаха четири години.

В резултат от Tesla са уволнили двама подизпълнители и са ограничили трети. В изявление на компанията се твърди, че голяма част от обидите са били определени като от приятелски характер и от други афроамерикаснки служители.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !