Стартира нова българска платформа за аудио книги за ученици  

Offnews Последна промяна на 10 юни 2021 в 16:44 363063 0

Напълно безплатна платформа за аудио книги, насочена изцяло към деца и ученици стартира у нас. Тя се нарича Voicelip и включва цялата задължителна учебна литература, както и голяма част от допълнителната. С приложението децата лесно могат да превърнат ученето в забавление като наваксат за кратко време със задължителния списък с книги за лятото. По-любопитните от тях могат да слушат и голямо разнообразие от любими детски приказки и произведения, сред които “Алиса в страната на чудесата”, “Пепеляшка”, “Принцесата и жабокът” и много други.

 

Създателите на проекта споделят, че вече няколко училища са проявили интерес да предоставят приложението на своите ученици. Екипът на Voicelip включва опитни дизайнери, които създават всяка една корица на ръка, както и талантливи актьори, които записват всяка прочетена дума с много емоции.

 

“Voicelip e първата специализирана аудио библиотека за деца и ученици. Инсталирането й отнема няколко клика, а използването й след това е лесно и интуитивно. За удобството на потребителите съдържанието е разделено на няколко категории - от златните приказки до учебните произведения - така че всичко се случва само с няколко клика и без да се губи ценно време. Нашата цел е да направим слушането на детска и учебна литература не само полезно, а и забавно занимание” - споделя Красимир Райков, съосновател на Voicelip.

 

В момента приложението е достъпно единствено за Android, но се разработва и версия за iOS. В близко бъдеще предстои и адаптирането му за нуждите на хората със зрителни проблеми, които нямат възможност да четат. Те също ще могат да го достъпват напълно безплатно.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !