Продуктите за здраве и красота стават предпочитан подарък по Коледно-новогодишните празници

Нараства броят на българите, които са избрали да закупят подаръци онлайн. Детските играчки, технологичните джаджи и продуктите за дома също са били сред най-търсените категории през отминалия декември

Offnews Последна промяна на 02 февруари 2024 в 15:35 617 0

Подаръци онлайн
Подаръци онлайн

Българите все по-често подаряват на близките си продукти, свързани със здраве и красота. Когато става въпрос за празнични покупки, детските играчки все още продължават да заемат водеща позиция в списъка с подаръци, а продуктите за дома са на второ място като предпочитан избор. Но изненадващо, сегментът на здравето и красотата се изкачва на трето място в класацията, става ясно от данните за направените покупки през отминалия Коледно-новогодишен сезон в българския онлайн магазин за подаръци Grabnete.com.

“Тази нова тенденция е добра новина за всички нас, защото отразява важна промяна в мисленето и приоритетите на българите, подчертавайки значението, което все повече хора отдават на здравето на себе си и своите близки. Това е ясен знак, че българските граждани все повече инвестират в здравословния начин на живот, включвайки този тип продукти в своите списъци с празнични подаръци. Със сигурност тази нагласа ще има позитивно влияние в обществото ни в дългосрочен план” - споделя Николай Димитров, управител на българския онлайн магазин.

Според данните на сайта за онлайн пазаруване, през отминалия празничен сезон закупените продукти от категория здраве и красота представляват 27% процента от всички продукти, закупени през магазина. Това ги извежда на трето място сред всички продуктови категории в сайта. Сред тях най-продавани са уредите за домашни тренировки, масажорите за лице и тяло, подаръчните комплекти със здравословни продукти като маски за коса, кремове, шампоани и други козметични продукти.

В онлайн магазина се предлагат и голямо разнообразие от детски играчки, продукти за домашни любимци и стоки за дома. По време на Коледно-новогодишните празници потребителите на сайта са пазарували предимно с промо оферти, предлагани от неговия екип. В българския онлайн магазин за подаръци вече се подготвят и за предстоящите празници Свети Валентин и Осми март с множество продукти, свързани с тези специални поводи.

“Търсенето на продукти за здраве и красота е нараснало с близо 50% спрямо предходната година. Това подчертава и още една тенденция - българите вече все по-често търсят подаръци, които ще имат дълготраен позитивен ефект върху живота на техните близки, а няма да са просто повод за забавление в краткосрочен план” - добавя още Николай Димитров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !