Netflix съкращава 150 служители

Offnews Последна промяна на 18 май 2022 в 12:49 1116 0

netflix-5432181_1280

Netflix е закрила 150 работни позиции основно в САЩ в продължаващия си опит да намали разходите си на фона на намаляващия брой абонати, сочат данни на Deadline. Сред засегнатите позиции са редица такива от управленско ниво.

Това е вторият случай на съкращения в компанията, която има около 11 000 служители. Говорител на Netflix споделя, че това е директно свързано със забавянето на растежа на приходите.

Промените са породени основно от бизнес нужди, а не в зависимост от представянето на служителите. По данни на Variety, стрийминг услугата е прекратила и няколко анимирани проекти, които са били в процес на разработка.

Сред тях са Wings of Fire, сериалът Antiracist Baby и With Kind Regards From Kindergarten. Тези процеси обаче са спрени по креативни причини, а не за намаляване на разходите. Стрийминг услугата се отказва и от документалната продукция Stamped: Racism, Antiracism, And You.

Netflix отчете спад на абонатите през първото тримесечие на годината. Това от компанията отдават на засилената тенденция за споделяне на пароли, засилена конкуренция от други стрийминг платформи и излизането от пазара в Русия.

От компанията обмислят въвеждането на по-евтин план с реклами. Освен това ще бъдат отказани и някои проекти. Очакванията са, че през настоящото тримесечие ще има намаляване с още 2 милиона абоната.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !