Как да продадете ваша собственост бързо и изгодно?

Offnews Последна промяна на 07 октомври 2021 в 05:42 204 0

Искате да се отървете от ваша собственост, без значение дали е земя или къща, бързо и в същото време изгодно? Ние ще ви дадем няколко съвета как да изпълните желанието си на практика. 

Проучете местния пазар. За да разберете как се движат цените, то трябва да проучите пазара за подобни продажби. Може също така да разберете процента на поскъпване на различните видове собствености във вашия район. Тези стойности ще повлияят на цената на това, което искате да продадете, ще ви дадат представа колко време горе-долу ще ви отнеме да го направите, което ще повлияе на разходите ви.

Изберете подходящия момент за продажба. Продажбите на различни видове собственици имат възходи и спадове през различните сезони. Сезонните тенденции не са единственият фактор, който трябва да се вземе предвид, когато се мисли за „подходящото време за продажба“. Продажбата може да влезе в конфликт с други ваши житейски приоритети, като започване на нова работа, подпомагане на възрастни членове на семейството или създаване на собствено семейство.

Определете правилната цена. Независимо дали продавате къща или земеделска земя, която всъщност можете да предложите за покупка на фирма, занимаваща се с изкупуване на земеделска земя, надценявайки собствеността си, то рискувате продажбата да ви отнеме повече време. Отнемането на повече време за продажба пък може да има по-големи финансови последици за вас, особено ако настоявате продажбата да се случи в максимално кратки срокове. Колкото повече надценявате собствеността си, толкова и цената й ще падне по-късно, тъй като няма да има търсене за нея. С течение на времето купувачите ще станат скептични, тъй като ще забележат постоянните колебания в цената, което ще ги накара да предположат, че има някакъв проблем.

Договорете най-добрата оферта. Трябва да имате предвид стойността на комисионната, която трябва да платите, ако продавате жилище чрез брокер, или пък разходите за ремонт, евентуалната отстъпка на купувача. Трябва да сте наясно, че общите разходи за продажба могат да достигнат до 10% от продажната цена.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !