Екипът на „Сирма“ засади заедно гора с букови дръвчета

Инициативата е част от ESG стратегията на компанията

OFFNews.bg Последна промяна на 28 ноември 2022 в 18:41 565 0

Сирма Груп Холдинг

Снимка Сирма Груп Холдинг

Сирма Груп Холдинг

През изминалия уикенд екипът на „Сирма“ засади първата си гора с букови дръвчета. Повече от 50 служители загърбиха семейните ангажименти, хванаха лопатите и се отправиха в периферията на столицата, за да засадят 500 букови дръвчета. Те бяха подарени от най-новия член в семейството на „Сирма Груп Холдинг“ – „Сирма Иншуртех“ – по случай 30-годишния юбилей на софтуерната група.

Теренът беше специално подбран от служители на районното горско стопанство, а екипите на Сирма бяха обучени как правилно да засадят дръвчетата. За по-малко от 2 часа служителите, разпределени в 10 отбора от по 5 души, засадиха всички дръвчета, а теренът беше старателно почистен от отпадъци.

Събитието освен социално отговорен характер, имаше и състезателен елемент. Отборът, които пръв засади отредените му дръвчета, получи парична награда от 1000 лв. Победителите от своя страна, взеха единодушното решение, че всеки от участниците е победител и наградата беше дарена за коледната кауза на Сирма Груп в подкрепа на децата без родителски грижи от с. Лесичево.

Инициативата е също част от ESG стратегията на компанията, базирана на три основни фактора за измерване на устойчивостта на инвестициите – екологичен, социален и корпоративно отговорен. Този подход произтича от концепцията за Tripple Bottom Line, известна още като „хора, планета, печалби“ (PPP – People, Planet, Profit), въведена през 90-те години на XX век, за да насочи вниманието на компаниите не само към печалбите, но и към всяко едно P в уравнението, което в крайна сметка води до устойчивостта на всяко търговско предприятие.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !