Amazon разпуска армията си от "фенове" в Twitter

Offnews Последна промяна на 27 януари 2022 в 13:44 712 0

Amazon

Amazon изглежда е разпуснала противоречивата си кампания в Twitter, в която от компанията плащат на служители за положителни публикации. Данните за това са на The Financial Times. Складови работници на Amazon са получавали заплащане срещу споделянето на позитивни впечатления и отричане на пропуски и недостатъци.

Вътрешни документи споделени миналата година от The Intercept показват, че схемата е започнала през 2018 г. Тя е стартирана в отговор на значителните отрицателни отзиви по отношение на стандартите за сигурност и работни условия.

https://twitter.com/existentialcoms/status/1162427938429534208

Служителите са избирани на базата на отлично чувство за хумор, като е трябвало да отговарят учтиво на критични публикации срещу компанията, включително и от политици. Те са лесно разпознаваеми заради това, че в края на имената са имали надпис Amazon FC Ambassador.

Броят на тези хора не е изяснен, но са открити поне 53 активни акаунти. Те бързо се превърнаха в обект на критика, тъй като методите бяха доста открити и лесно разпознаваеми. Освен това всеки потребител може да добави въпросния надпис към акаунта си.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !