OpenAI свързва ChatGPT с онлайн данни в реално време

Стефан Николов Последна промяна на 16 май 2023 в 11:57 708 0

ChatGPT open web

Снимка OpenAI

OpenAI свързва ChatGPT с онлайн данни в реално време

Компанията OpenAI, която стои зад чатбота с изкуствен интелект (AI), обяви, че тази седмица ще стартира нови функции за потребителите на платения абонамент ChatGPT Plus. Така с всички до достъп на модела GPT-4, ще получат нова функционалност за сърфиране в интернет, която ще предоставя актуална в конкретния момент информация, съобщава Business Insider.

Правилата на играта в интернет и на уеб сърфирането могат тотално да се променят, особено след като OpenAI превърне ChatGPT в обещаваща и мощна интернет търсачка. Преди актуализацията невронната мрежа ChatGPT бе ограничена в отговорите си, тъй като бе обучена само с данни до 2021 г. Това правеше системата безполезна, когато ставаше въпрос за информация за текущи събития и събития в реално време.

С помощта на уеб браузъра с изкуствения интелект ChatGPT потребителите могат да задават множество конкретни въпроси - като например кой е спечелил Оскарите за най-добър актьор, саундтрак и картина конкретно тази година - и ботът ще обобщи отговора, както ще предложи и редица новинарски статии, които смята за подходящи, при това буквално за секунди. Ако той не предостави желания резултат, потребителят може да поиска по-подробен отговор.

Тази новина идва в момент, когато потребителите изглежда стават все по-недоволни от търсачката на Google. Някои потребители се оплакват от нея в Reddit, като казват, че услугата е "ужасна за откриване на по-специфична информация в интернет", че е "станала твърде неудобна при сложните и интересни запитвания" и че "връща безкрайни списъци и твърде много маркетингова информация". В същия момент, технологичният гигант представи генеративният AI Bard, който ползва данни от глобалната мрежа в реално време.

Потребителите на ChatGPT Plus ще имат достъп и до над 70 разширения от трети страни за уеб услуги като Expedia, Kayak и Instacart. С тези плъгини потребителите ще могат да подканят ChatGPT да изпълнява задачи в конкретни уеб сайтове по избор на потребителя.

Демонстрацията на OpenAI на нейните плъгини за OpenTable и Instacart например показва потребител, който търси веганска храна в Сан Франциско. Потребителят иска от ChatGPT да му предложи "един чудесен ресторант" за събота и "простичка рецепта" за неделя. За няколко секунди плъгинът препоръчва ресторант и генерира рецепта за салата от нахут, включително списък с готови за поръчка хранителни продукти в Instacart.

Новите функции на ChatGPT имат потенциала да улеснят живота на милиони потребители. Преди този анонс потребителите се обръщаха към чатбота, за да повишат продуктивността си в работата, да подобрят профилите си за запознанства и да получат съвети за отслабване. Според OpenAI с помощта на плъгините потребителите вече ще могат да планират летни ваканции, да намират оферти за онлайн пазаруване и да откриват нови ресторанти в съществуващите платформи.

Потребителите на ChatGPT Plus ще могат да използват тези функции, като кликнат върху своя профил в ChatGPT, натиснат бутона "Настройки" и отидат в табовете "Бета функции".

Новината идва само няколко дни след като Google обяви, че ще интегрира Bard, своя конкурент на ChatGPT, достъпен в 180 държави. Интернет гигантът също така обяви, че ще представи търсачка с изкуствен интелект и ще интегрира AI функции за използването на генеративен изкуствен интелект в сега съществуващите си инструменти за ежедневна работа, които ще могат да създават имейли в Gmail, да анализират данни в Sheets и т.н.

Широкият достъп до новите инструменти с широко използване на изкуствен интелект, предлагани от OpenAI, както и от Google, показва, че войните в областта на AI продължават да се разгарят. Технологичните гиганти все повече се конкурират в създаването и интегрирането на генеративен изкуствен интелект (AI).

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !