10 столични гимназии ще могат да обучават учениците за първа помощ с автоматичен дефибрилатор

По проекта беше осигурена съвременна учебна екипировка

OFFNews.bg Последна промяна на 26 октомври 2022 в 13:46 483 0

Обучение

Снимка Фондация „Първите три минути“

Обучение

В края на миналата учебна година преподаватели от десет столични гимназии преминаха онлайн и практическа подготовка за преподаване на сърдечен масаж и първа помощ с автоматичен дефибрилатор на ученици в училище. Обучението се осъществи от инструктори на фондация „Първите три минути“ по проект „Споделена библиотека за животоспасяващи умения“ с финансовата подкрепа на фондация „Обществен борд на TELUS International в България” и в него се включиха преподаватели от 30 СУ, 125 СУ, 131 СУ, 119 СУ, 127 СУ, 35 СЕУ, СМГ, НФСГ, ПГСС и НПМГ в гр. София. По проекта също беше осигурена и съвременна учебна екипировка, която училищата ще могат да използват споделено, за да направят уроците ефективни и атрактивни за децата.

През този октомври, във връзка с ежегодното отбелязване на 16 октомври – Световния ден на рестартиране на сърцето, обучените преподаватели провеждат първите обучения на своите ученици с помощта на експертите на фондацията и с осигурената екипировка.

Сърдечният арест е една от най-честите причини за смърт в Европа, а повишаването на информираността на обществото е значимо за увеличаване на шанса за оцеляване до пристигане на линейка. Поради това, в много държави обучението започва от ранна възраст и продължава в училище, по-късно в университета и на работа. У нас, проекти като този дават възможност такова обучение да започне да се случва систематично и не само на теория.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !