Ето как от евтиния Xiaomi Mi 9 може да се направи гейм конзола

Offnews Последна промяна на 26 април 2022 в 11:59 3396 0

232233_large

В YouTube канала Geekerwan бе публикуван клип, в който е показан целият процес на модификация на смартфона Xiaomi Mi 9, базиран на чипа Snapdragon 855. Идеята е той да бъде преобразуван в пълноценен геймърски мобилен телефон, който може да играе ролята на игрова конзола.

Според авторите на това видео, излезлият преди цели три години флагмански смартфон има достатъчно изчислителна мощност, за да стартира съвременните компютърни игри, като устройството може да бъде закупено при доста ниска цена. Показаният в клипа модел Xiaomi Mi 9 е бил с пукнат заден панел и е купен за малко под 100 щ. долара. Авторът на видеото споделя, че всеки смартфон, базира на SoC Snapdragon 855 е един отличен вариант за игри.

https://youtu.be/px1A6XptqhQ

Модификациите са следните: добавени са две допълнителни акумулаторни батерии, с което общият капацитет на захранването става 9900 mAh. По-важното е, че значително е подобрено охлаждането, което е дало възможност за осъществяването на сериозен овърклок на чипа.

Преди модификацията, играта Genshin Impact с максимални настройки на графиката е достигала средно 39 кадъра в секунда. След модернизацията производителността е нараснала до около 50 кадъра в секунда.

Заедно с всички добавки и модификации цената на крайното устройство, което може да се използва като гейм конзола, е достигнала малко над 150 щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !