Apple показа новият си умен часовник Apple Watch Ultra 2

Носимо устройство от висок клас на технологичния гигант има вътрешни подобрения, но запазва разбера си и солидния дизайн

Стефан Николов Последна промяна на 13 септември 2023 в 17:10 455 0

Apple Watch Ultra 2

Снимка Apple

Apple Watch Ultra 2

Apple представи най-новия си флагмански смарт часовник Apple Watch Ultra 2. Дизайнът на Ultra 2 изглежда доста подобен на този на първото поколение Apple Watch Ultra, което означава, че най-значителното подобрение е вътре в корпуса.

Ultra 2, подобно на новата Series 9, се базира на новия SiP (System In Package) чип S9 на Apple, който има четириядрен невронен енджин, както и чип от второ поколение за ултрашироколентова локализация. Това дава възможност за въвеждане на редица нови усъвършенствани функции, включително обработка на Siri в устройството (която може да се използва за достъп до данни от приложението Health) и за по-прецизно проследяване на местоположението. Невронният енджин ще направи диктуването на текст "с до 25 процента" по-точно.

Изданието The Verge уточнява, че смарт часовникът е оборудван със съвсем нов дисплей с много висока яркост - 3000 нита, което е с 50% повече от първия модел Ultra и според Apple е най-яркият дисплей, който някога е имал Apple Watch. Компанията също така е добавила нов специализиран циферблат наречен Modular Ultra. Както подсказва името му, той показва множество параметри, които могат да бъдат избирани от потребителите. Освен това нощният режим вече се активира автоматично благодарение на съответния сензор, като в този режим максималната яркост на дисплея автоматично намалява.

Apple заявява, че времето на автономна работа на устройството в режим на ниска консумация на енергия е 72 часа. То може да се използва за любителско гмуркане на дълбочина до 40 метра, както и за свободно гмуркане, а приложението Depth вече записва логовете на всяка сесия.

Въпреки че хардуерът на Ultra е обновен, някои от най-големите промени, които потребителите на Apple Watch навярно веднага ще забележат тази година, ще дойдат с операционната система watchOS 10, която въвежда уиджети, преработени иконки на приложенията и нови функции за картографиране и колоездене в интерфейса на часовника. Допълнителният интерфейс на смарт часовника, с име Modular Ultra, ще използва външния ръб на дисплея, "за да представя данни в реално време, включително секунди, надморска височина и дълбочина". А нов жест с двойно докосване ще даде възможност на потребителите по-лесно да започват и приключват телефонните разговори.

Ultra 2 вече може да бъде поръчан при цена от 799 щатски долара и ще бъде доставен на 22 септември. Apple представи новия часовник в Apple Park в Купертино като част от събитието Wonderlust. Бяха обявени и подобрените Apple Watch Series 9, както и по-евтиния SE.

Apple отбеляза още, че е преминала към 99% рециклирани материали в Watch Ultra 2, което е част от по-широкия й стремеж да намали въздействието на продуктите си върху околната среда (компанията твърди, че Watch Ultra 2 е „въглеродно неутрален“, когато е съчетан с новата каишка Alpine loop на компанията).

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !